Cambuur laat Schils na anderhalf jaar terugkeren naar België

30 januari 2019, 16:01   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Aan de samenwerking tussen SC Cambuur en Mathias Schils is een einde gekomen. De Leeuwarders nemen per direct afscheid van de 25-jarige middenvelder, die zijn carrière vervolgt bij KMSK Deinze in zijn geboorteland België. Cambuur vertelde Schils onlangs dat hij mocht uitkijken naar een nieuwe club.

De middenvelder speelde anderhalf jaar voor de huidige nummer acht van de Eerste Divisie. De Leeuwarders haalden Schils in de zomer van 2017 weg bij Lommel United, maar in het noorden van het land wist de Belg nooit te overtuigen. In totaal kwam Schils 51 keer in actie voor Cambuur en scoorde hij twee goals in het geel-blauw.

Voor het sluiten van de winterse transferwindow komt Cambuur mogelijk met meer nieuws. Naast Schils mogen namelijk ook Justin Mathieu en Omar el Baad vertrekken uit Leeuwarden.

Emmen laat Engbers gaan

FC Emmen heeft ook een speler laten gaan: Kjelt Engbers. De negentienjarige verdediger kwam één keer in actie voor de Eredivisionist en gaat aan de slag bij VV Hoogeveen, dat uitkomt in de Zondag Hoofdklasse A.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen