SC Heerenveen haalt Johnsen binnen mét optie tot koop

30 januari 2019, 15:14   Bijgewerkt: 30 januari 2019, 15:39

SC Heerenveen heeft zich per direct versterkt met Dennis Johnsen. De buitenspeler wordt voor de rest van dit seizoen gehuurd van Ajax, waarbij de Friezen bovendien een optie tot koop hebben bedongen. Hij komt naar het Abe Lenstra Stadion over als opvolger van Arber Zeneli, nadat Vaclav Cerny liet weten voor zijn kansen in Amsterdam te willen gaan.

Technisch manager Gerry Hamstra is opgetogen over de komst van de inmiddels twintigjarige buitenspeler. "Destijds vonden we het enorm jammer dat Dennis vertrok, nog voordat hij zijn officiële debuut had gemaakt. Dennis is een snelle en vaardige speler die veel diepte in het spel kan brengen. We zijn dan ook blij dat we een optie tot koop hebben bedongen", vertelt hij op de clubsite. 

 

De Noorse aanvaller speelde tussen 2015 en 2017 ook al voor de Friese club, alvorens hij voor een bedrag van twee miljoen euro naar Ajax verkaste. Johnsen werd zonder dat hij één wedstrijd voor Heerenveen speelde, weggekocht door de Amsterdamse formatie. Bij Ajax kon hij echter niet doorbreken en is zijn ontwikkeling inmiddels gestagneerd. In het huidige seizoen is hij niet eens meer basisspeler Jong Ajax, terwijl ook Erik ten Hag meermaals kritiek had op de (de houding van) Johnsen. Hij kwam tot 'slechts' vier optredens in het eerste van Ajax.

Eerder werd ook Andreas Skovgaard al vastgelegd door SC Heerenveen, terwijl de club ook hard bezig is met de komst van verdediger Reece Oxford. Daar tegenover staan wel de winterse transfers van onder andere Zeneli, Dave Bulthuis, Marco Rojas en Nicolai Naess. Verder vertrekt mogelijk ook Morten Thorsby nog: hij is verbannen naar het tweede elftal in verband met zijn zomerse overgang naar Sampdoria.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen