Bij AZ overbodige Friday op huurbasis naar FC Twente

30 januari 2019, 14:37   Bijgewerkt: 30 januari 2019, 15:07

Fred Friday maakt het seizoen op huurbasis af bij FC Twente. De 23-jarige spits uit Nigeria zat in Alkmaar op een dood spoor. Beide clubs hebben de huurtransfer woensdagmiddag wereldkundig gemaakt. "Fred had de keuze uit een aantal clubs en het is mooi dat hij voor FC Twente gekozen heeft", zegt technisch directeur Ted van Leeuwen.

"Hij wil de wereld laten zien dat hij nog niet is afgeschreven en FC Twente biedt hem een uitstekend podium", vervolgt Van Leeuwen op het clubkanaal van de Tukkers. "We kennen Fred al sinds zijn tijd in Noorwegen en weten dat hij in zowel 4-3-3 als 4-4-2 uit de voeten kan."

Friday kwam bij AZ niet in de plannen van John van den Brom voor. De Nigeriaan speelde enkel de Europese duels met Kairat Almaty. "De komende maanden wil ik het team helpen en hoop ik uiteindelijk met de ploeg te promoveren. Ik heb de trainer en andere mensen van de club al gesproken en de komende dagen zal ik meer indrukken op gaan doen. Ik kijk er naar uit om hier in het stadion te spelen."

De aanwinst van Twente beschikt bij AZ nog over een contract tot medio 2020. 

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen