'FC Groningen ziet in Gudde de ideale opvolger van Nijland'

'FC Groningen ziet in Gudde de ideale opvolger van Nijland'

30 januari 2019 – Wouter Gudde moet de nieuwe algemeen directeur worden van FC Groningen. De 34-jarige commerciële man van Excelsior wordt gezien als de perfecte kandidaat om Hans Nijland op te volgen, die aan het einde van dit seizoen na 23 jaar opstapt in het hoge noorden. Beide partijen hebben al met elkaar gesproken. Ook Johan Bolhuis is in beeld. Dat weet De Telegraaf. Volgens de selectiecommissie, die door FC Groningen is aangesteld om een nieuwe algemeen én technisch directeur te vinden (Ron Jans stopt eveneens in de zomer), is de zoon van Eric Gudde het meest geschikt. Erik Mulder, normaliter RvC-lid van de KNVB, is één van de mannen die plaatsneemt in die selectiecommissie.

Gudde bewijst op Kralingen al jarenlang veel gevoel te hebben voor de voetballerij. Samen met Ferry de Haan presteert hij met het relatief kleine Excelsior elk seizoen uitstekend, zeker gezien de smalle begroting. Pas zodra de nieuwe algemeen directeur is aangesteld in Groningen, zal er worden gekeken naar de opvolger van Jans.

Bolhuis ook een optie
Ook Bolhuis is een optie, zo weet RTV Noord. Hij is wat minder bekend in de profwereld, maar heeft in de loop der jaren bij divserse sportmerken een goede naam opgebouwd in de commerciële wereld. Bij invloedrijke sponsoren zou hij een belangrijke kandidaat zijn.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. vrijdag 23 augustus 2019

  2. donderdag 22 augustus 2019