Sneijder adviseerde De Jong om voor Barcelona te kiezen

Sneijder adviseerde De Jong om voor Barcelona te kiezen

30 januari 2019 – Wesley Sneijder heeft Frenkie de Jong geadviseerd om naar FC Barcelona te vertrekken. De recordinternational sprak met de Ajacied over zijn aanstaande transfer naar Paris Saint-Germain, die uiteindelijk niet doorging omdat de Catalanen zich meldden. "Zijn zaakwaarnemer Ali Dursun ken ik vrij goed. In gesprekken met Frenkie heb ik daarom ook mijn mening gegeven: het Spaanse voetbal past hem veel beter."Dat vertelt Sneijder tegenover het Algemeen Dagblad. "Het Franse voetbal is fysieker, bij FC Barcelona komt zijn spel veel beter tot zijn recht", aldus Sneijder, die daarom denkt dat het goed is dat hij niet naar PSG vertrekt. "En nog los van het voetbal: bij Barcelona denk ik dat Frenkie zich beter kan doorontwikkelen als voetballer. Hij komt in een geweldig team, zelfs op de training kan hij daar al heel veel leren. En het is daar helemaal niet erg als hij de eerste maanden nog niet meteen alle wedstrijden speelt. Bij Paris Saint-Germain loop je veel meer het risico dat je als aankoop meteen in het team wordt gegooid, dat je je moeilijker aanpast, en dat ze dan opeens weer een ander halen."

Dus denkt de voormalig international dat de Ajacied gaat slagen in Barcelona. "Qua spelstijl past hij daar perfect. Maar uiteraard moet hij het ook zelf laten zien, dat lijkt me logisch. Je hebt aan Philippe Coutinho en Ousmane Dembélé gezien dat een hoge transfersom geen garanties biedt."

Forse transfersom
Volgens Sneijder kan De Jong wel goed omgaan met de druk die er ligt door de hoge transfersom. "Natuurlijk doet het iets met je als opeens heel de wereld over je praat, en als er zo'n prijskaartje aan je hangt. Dat heb ik zelf ook meegemaakt toen ik naar Real ging. Maar Frenkie is een supernuchtere jongen. Je kunt altijd een keer wat minder spelen, maar hij laat zich echt niet gek maken."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. maandag 16 september 2019

  2. zondag 15 september 2019