Gisteren gemist: City morst punten, Piatek maakt meteen indruk

30 januari 2019, 00:30

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de dag daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op dinsdag 29 januari.

Onverwachte nederlaag City, einde zegereeks Man United

De titelambities van Manchester City hebben dinsdag een flinke knauw gekregen. Ondanks een bliksemstart ging de ploeg van Pep Guardiola op bezoek bij Newcastle United met 2-1 onderuit. Stadgenoot Manchester United leed ook puntenverlies. Tegen Burnley kwamen The Red Devils weliswaar terug van een 0-2 achterstand, maar de 2-2 eindstand maakte wel een einde aan de zegereeks van Ole Gunnar Solskjaer.

Piatek bewijst in beker meteen waarde voor AC Milan

Krzysztof Piatek heeft dinsdagavond laten zien waarom AC Milan onlangs liefst 35 miljoen euro overmaakte naar Genoa. De Poolse spits stond in het bekerduel met Napoli voor de eerste keer aan de aftrap en luisterde zijn basisdebuut op met twee doelpunten. Door de 2-0 zege plaatst Milan zich voor de halve finale van de Coppa Italia.

Arsenal worstelt zich in emotioneel duel langs Cardiff

Arsenal heeft zich dinsdagavond gerevancheerd voor de uitschakeling in de FA Cup. De Londense club had voor eigen publiek de nodige moeite met Cardiff City, maar won wel met 2-1. Voorafgaand aan de wedstrijd in het Emirates Stadium werd uitgebreid stilgestaan bij de vermissing van de Argentijnse aanvaller Emiliano Sala.

Bekeruitschakeling volgende domper dolend AS Monaco

Het geplaagde AS Monaco is de finale van de Coupe de la Ligue misgelopen. De Monegasken moesten na strafschoppen buigen voor Guingamp. Na de reguliere speeltijd stond een 2-2 stand op het scorebord. Dat was een bewonderenswaardige prestatie van Monaco, want de club speelde het grootste deel van de wedstrijd met tien man.

'Feyenoord denkt aan Advocaat als opvolger van Van Bronckhorst'

Dick Advocaat is in beeld om Giovanni van Bronckhorst komend seizoen op te volgens als trainer van Feyenoord. Dat melden het Algemeen Dagblad en Voetbal International. De 71-jarige oefenmeester is na dit seizoen in elk geval beschikbaar: komende zomer vertrekt hij bij FC Utrecht.

'Heerenveen met Ajax in gesprek over huur Johnsen'

Na de afwijzing van Vaclav Cerny lijkt sc Heerenveen opnieuw zijn pijlen te richten op een aanvaller van Ajax. De Friezen hopen zich op korte termijn te versterken met Dennis Johnsen, meldt De Telegraaf. De twintigjarige Noor komt dit seizoen niet voor in de plannen van trainer Erik ten Hag.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen