FC Utrecht stalt Velanas voor half seizoen bij Helmond Sport

FC Utrecht stalt Velanas voor half seizoen bij Helmond Sport

29 januari 2019 – Helmond Sport neemt Odysseus Velanas op huurbasis over van FC Utrecht. De twintigjarige middenvelder gaat voor een half jaar aan de slag bij de nummer zeventien van de Eerste Divisie. Velanas is na Dylan George en Maikel Verkoelen de derde winterversterking van Helmond."Het is voor Odysseus van belang dat hij in deze fase van zijn loopbaan gaat ervaren hoe het is om in een eerste elftal te spelen. Vanwege de enorme concurrentie op het middenveld in Utrecht, is het voor hem op dit moment goed aan te sluiten bij Helmond Sport. Daar krijgt hij te maken met een andere dynamiek dan in Utrecht", aldus directeur voetbalzaken Jordy Zuidam via de clubkanalen van Utrecht. 

Velanas heeft ondanks zijn jonge leeftijd de nodige ervaring in de Eerste Divisie. Namens Jong FC Utrecht kwam hij al 61 keer in actie in de competitie. In het huidige seizoen speelde de middenvelder dertien keer in het beloftenteam en scoorde hij één keer. Hij mocht afgelopen seizoen als invaller twee keer in de hoofdmacht opdraven.

Helmond Sport hoopt in de tweede seizoenshelft de weg naar boven in te zetten. De club heeft tot nu toe slechts veertien punten veroverd en staat slechts één punt los van hekkensluiter Jong AZ. Het gat naar boven is groot: nummer zestien Telstar heeft negen punten meer.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. dinsdag 19 januari 2021

  2. maandag 18 januari 2021