'Heerenveen met Ajax in gesprek over huur Johnsen'

29 januari 2019, 19:46   Bijgewerkt: 29 januari 2019, 23:07

Na de afwijzing van Vaclav Cerny lijkt sc Heerenveen opnieuw zijn pijlen te richten op een aanvaller van Ajax. De Friezen hopen zich op korte termijn te versterken met Dennis Johnsen, meldt De Telegraaf. De twintigjarige Noor komt dit seizoen niet voor in de plannen van trainer Erik ten Hag.

Maakt Johnsen daadwerkelijk de overstap naar Heerenveen, dan keert hij terug op bekend terrein. De Noorse aanvaller speelde tussen 2015 en 2017 voor de Friese formatie, alvorens hij voor een bedrag van twee miljoen euro naar Ajax verkaste. Johnsen werd zonder dat hij één wedstrijd voor Heerenveen speelde, weggekocht door de Amsterdamse formatie.

Johnsen is er bij Ajax nog niet geslaagd door te breken. Na een goede start bij het beloftenteam is zijn ontwikkeling gestagneerd. De Noor is in het huidige seizoen niet eens zeker van een basisplaats bij Jong Ajax. Johnsen kwam dit seizoen veertien keer in actie voor de beloften, waarvan acht keer als basisspeler.

Heerenveen is naarstig op zoek naar een opvolger voor de naar Stade Reims vertrokken Arber Zeneli. De Friese formatie versterkte zich dinsdag nog met centrale verdediger Andreas Skovgaard, die is gehaald voor de vertrokken Dave Bulthuis. Reece Oxford van West Ham United, eveneens een centrale verdediger, zou ook in de belangstelling staan van de Friezen.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen