Sneijder: "Vanuit het buitenland is er zat interesse"

Sneijder: "Vanuit het buitenland is er zat interesse"

29 januari 2019 – Wesley Sneijder acht de kans nihil dat hij als voetballer terugkeert op de Nederlandse velden. De 34-jarige recordinternational heeft het naar zijn zin in het buitenland. "Ik heb mijn toekomst nooit gepland, ik kijk wel wat er op mijn pad komt richting de zomer. Zeg nooit nooit, maar de kans is klein", aldus Sneijder.Gezien zijn leeftijd komt het einde van zijn carrière steeds dichterbij. Maar bij het Qatarese Al Gharafa geniet Sneijder nog steeds als hij op het veld staat. "Dat is voor mij het belangrijkste. Zodra ik niet meer van het spelletje kan genieten, stop ik", zegt de middenvelder tegen Voetbal International.

Dat Sneijder na dit seizoen doorgaat is dus goed mogelijk. "Vanuit het buitenland is er zat interesse, daar ligt het niet aan. Maar het thuisfront is ook belangrijk. Je komt nu in een fase van je leven dat je wil genieten van je gezin. Komende zomer word ik 35, tien jaar geleden zei ik tegen mezelf dat ik zou stoppen als ik 32 werd. Maar als het einde van je carrière nadert wil je zolang mogelijk doorgaan. Het blijft het mooiste wat er is."

Na zijn spelersloopbaan ambieert Sneijder een rol bij het Nederlands efltal. "Maar verder heb ik er niet over nagedacht. Ik blijf zeker in de voetballerij betrokken, maar daar heb ik nu nog geen gevoel bij", aldus de Utrechter, die dinsdag gepresenteerd werd als ambassadeur van het EK 2020.

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 18 september 2020

  2. donderdag 17 september 2020