Feyenoord komende drie maanden zonder verdediger Botteghin

29 januari 2019, 11:49   Bijgewerkt: 29 januari 2019, 12:32

Feyenoord is niet zonder kleerscheuren uit de Klassieker gekomen. Eric Botteghin heeft een zware knieblessure overgehouden aan het duel met Ajax (6-2) en staat naar verwachting drie maanden buitenspel. Dat meldt Feyenoord dinsdagmiddag. Botteghin liep de blessure in de slotfase op en zal vermoedelijk nog maar amper in actie komen in het huidige seizoen van de Rotterdammers.

Botteghin keerde zondag net terug in de basis van Feyenoord. De hele maand december moest de 31-jarige verdediger ook al aan zich voorbij laten gaan, omdat hij kampte met een liesblessure. In die periode knokte Sven van Beek zich in de basis. Bij de hervatting van de Eredivisie tegen PEC Zwolle zat Botteghin op de bank en vormde Van Beek het centrale duo met Jan-Arie van der Heijden.

In de Klassieker kreeg Botteghin de voorkeur boven Van der Heijden, omdat Van Beek tegen PEC Zwolle zeer matig speelde. Een week geleden raakte Feyenoord doelman Justin Bijlow voor langere tijd kwijt. Door een breuk in zijn voet staat hij zo'n twee maanden buitenspel. Omdat ook Lutsharel Geertruida en Tyrell Malacia momenteel niet beschikbaar zijn voor Giovanni van Bronckhorst worden de opties achterin steeds minder: voordeel is wel dat Ridgeciano Haps tegen Ajax zijn rentree in het eerste elftal maakte.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen