Sneijder benoemd tot ambassadeur van EK 2020

Sneijder benoemd tot ambassadeur van EK 2020

29 januari 2019 – Wesley Sneijder is benoemd tot ambassadeur van het EK 2020. De recordinternational gaat zich bezighouden met het promoten van het toernooi, dat over precies vijfhonderd dagen begint. "Voor ons was er op voorhand geen betere ambassadeur te bedenken dan Wesley", aldus Gijs de Jong, toernooidirecteur van speelstad Amsterdam."Niet alleen omdat hij recordinternational is van het Nederlands Elftal, maar vooral omdat hij voetbal ademt, leeft en droomt", licht De Jong toe in een persbericht. "Als internationale topspeler leeft hij mee met de amateurs en professionals en met alles daar tussenin. Wesley Sneijder is voetbal."

Sneijder is verheugd met zijn benoeming. "Natuurlijk ben ik enorm trots om ambassadeur te zijn voor Nederland tijdens UEFA EURO 2020. Ik vind het ontzettend leuk om nu eens vanuit een andere positie betrokken te zijn bij zo'n belangrijk voetbalevenement, dat ook nog gedeeltelijk in mijn thuisland plaatsvindt. Om in Amsterdam de Europese top te mogen verwelkomen is uiteraard geweldig. Ik kijk er dan ook naar uit om het evenement op meerdere vlakken te supporten."

Het eindtoernooi kent twaalf verschillende speelsteden. Dit vanwege het zestigjarig bestaan van de UEFA. Naast Amsterdam zijn ook Bakoe, Bilbao, Boedapest, Boekarest, Dublin, Glasgow, Kopenhagen, Londen, München, Rome en St. Petersburg het decor. Amsterdam krijgt drie groepswedstrijden en een achtste finale toegewezen.

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 18 september 2020

  2. donderdag 17 september 2020