Elia maakt eerste treffer, Fenerbahçe wint eindelijk

Elia maakt eerste treffer, Fenerbahçe wint eindelijk

28 januari 2019 – Eljero Elia heeft eindelijk zijn eerste treffer van dit seizoen te pakken. De buitenspeler van Istanbul Basaksehir droeg daardoor flink bij aan de 2-0 zege op Kasimpasa en blijft met zijn ploeg op titelkoers in Turkije. Iets verderop won Fenerbahçe voor het eerst in meer dan twee maanden een competitiewedstrijd.

De dertiger kende een moeizaam half jaar van dit seizoen, kampte met blessures en was ook fit niet zeker van een basisplaats. En dat terwijl zijn ploeg wel lekker draait. Basaksehir is immers koploper van de Turkse competitie en kon het gat bij winst weer vergroten tot zes punten op naaste belager Galatasaray.

En zo geschiedde in Istanbul. Elia kwam als invaller bij een 1-0 stand (doelpunt Edin Visca) binnen de lijnen en zorgde met een fraaie stift voor de beslissende 2-0, waardoor het gat met Galatasaray dus weer zes punten is.

Fenerbahçe – Yeni Malatyaspor: 3-2
Voor het eerst sinds begin november heeft Fenerbahçe weer eens een competitiewedstrijd gewonnen. De in degradatiegevaar verkerende topclub stond voorafgaand aan het duel met de nummer drie Yeni Malatyaspor op een gedeeld laatste plaats, maar maakt dankzij de driepunter een sprongetje in het klassement. Ondanks een tegentreffer van Mitchell Donald werd er in de slotfase met 3-2 gewonnen. Fener staat nu veertiende.

gerelateerd