Toornstra blinkt uit: "Vooraf had ik dit niet durven dromen"

28 januari 2019, 16:01

Vrijwel elke speler van Feyenoord schitterde zondag tegen Ajax (6-2), maar Jens Toornstra was wel heel belangrijk voor de ploeg. De aanvallende middenvelder scoorde één keer en tekende voor drie assists. Hij heeft genoten van een prachtige middag in De Kuip.

"Vooraf had ik dit scenario niet durven dromen", zegt Toornstra op de clubwebsite. De middenvelder won nog niet eerder van Ajax in dienst van Feyenoord. "En ook nu leek het verkeerd te gaan, want in het eerste kwartier zaten we niet in de wedstrijd. Vaak beginnen wij sterk tegen Ajax, zonder dat we onszelf daarvoor belonen en met vaak verlies tot gevolg. Nu was het andersom."

De 1-1 van hemzelf was volgens Toornstra belangrijk voor zijn team. "Mijn doelpunt was eigenlijk de ommekeer. Daarna hebben we ons in Ajax vastgebeten en niet meer losgelaten. Het was een enerverende eerste helft, in een enorm hoog tempo. Ik denk dat de 3-2 van Robin voor ons op een heel goed moment viel, zo net voor rust."

In een zinderende tweede helft liep Feyenoord uit naar de grootste overwinning op Ajax in veertig jaar. "Prachtig om te zien hoe blij we de mensen hebben gemaakt", zegt Toornstra. "Winnen van Ajax is mooi, maar het blijven slechts drie punten en eigenlijk moeten we dit veel vaker laten zien. Dat lukt ons dit seizoen te weinig en dat is de reden van onze huidige situatie in de competitie. We mogen hier vandaag nog even van genieten, maar moeten er zondag tegen Excelsior weer staan."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen