Atlético Madrid
0 – 0
Juventus
FC Schalke 04
2 – 1
Manchester City

Speler van de Week: Van Persie nog niet op zijn retour

Speler van de Week: Van Persie nog niet op zijn retour

28 januari 2019 – Aan het einde van het seizoen stopt hij, maar Robin van Persie is nog lang niet uitgeblust. Als een échte aanvoerder nam hij zondag Feyenoord bij de hand en leidde zijn ploeg naar een historische 6-2 overwinning op Ajax. Zichtbaar genoot hij van zijn laatste Klassieker, waarin hij eindelijk een keer van de aartsrivaal won. Meerdere Feyenoorders blonken afgelopen weekend uit, maar Van Persie is de Speler van de Week van FCUpdate.nl.Het was misschien wel het mooiste moment van De Klassieker. Terwijl Van Persie na het rustsignaal zich een weg naar de catacomben baande, keek hij nog even zich om heen. De captain, die vlak daarvoor Feyenoord op 3-2 had gezet, zag een uitzinnige Kuip nagenieten van een krankzinnige eerste helft. Voor hij het speelveld verliet en de trap naar beneden liep, zweepte hij het publiek nog eens op. Pure passie.

Ondanks dat hij al 35 is, dartelt Van Persie nog altijd op het veld. Hij is weliswaar minder explosief dan voorheen, maar met zijn voetbalslimheid en superieure techniek is hij ook in de nadagen van zijn loopbaan een plaag voor iedere verdediging. In aanloop naar de topper liet Erik ten Hag zich al ontvallen dat het moeilijk zou worden de doorgewinterde aanvaller te bespelen. Dat blijkt een goede voorspelling te zijn geweest, want het koppel Matthijs de Ligt-Lisandro Magallán wist zich geen raad met de continu uitzakkende spits. "De duels zouden ze veel van me winnen, dus ik moest eromheen bewegen en meer vanuit de combinatie spelen. Dan weer diepgaan, dan weer zelf mensen wegsturen", zei hij na het duel over zijn eigen optreden. 

Voor rust scoorde Van Persie op aangeven van mede-uitblinker Jens Toornsta de 3-2. Vroeg in de tweede helft maakte de aanvaller zijn tweede van de middag. Door slim vrij te lopen tussen het centrale duo van Ajax, kon de aanvoerder worden bereikt door Steven Berghuis. Met een handige voetbeweging zette Van Persie vervolgens de 4-2 op het scorebord. De Amsterdammers kwamen die klap niet meer te boven, waarna Feyenoord de afstraffing in de slotfase compleet maakte.

Als een ware meester gaf Van Persie in De Kuip één van zijn laatste lesjes in topvoetbal. Nog vijftien competitie-duels en één of twee bekerwedstrijden, dan zit de loopbaan van Van Persie erop. Al zou hij er moeiteloos nog een jaar aan vast kunnen plakken.

Uitleg Speler van de Week
Iedere Eredivisie-wedstrijd heeft een Man of the Match, van wie de drie met de hoogste beoordeling (zie de beoordelingen onder de verslagen van Eredivisie-wedstrijden) worden genomineerd. Via Twitter kun jij iedere speelronde je stem uitbrengen.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. woensdag 20 februari 2019

  2. dinsdag 19 februari 2019