Rutten tempert euforie na eerste overwinning bij Anderlecht

28 januari 2019, 12:33

Fred Rutten stelt na zijn eerste overwinning als trainer van RSC Anderlecht dat er nog veel werk aan de winkel is. De Belgische formatie was zondag met 2-1 te sterk voor Eupen en behield daarmee de vijfde plaats in de Eerste Klasse. Bij zijn debuut als trainer van Anderlecht ging Rutten nog onderuit tegen concurrent AA Gent.

"We maken langzaam stappen in de ontwikkeling van ons spel, maar we moeten ook realistisch blijven. Er zijn nog heel veel verbeterpunten", stelt Rutten op de persconferentie na de gewonnen competitiewedstrijd. Anderlecht kwam tegen Eupen na een halfuur op achterstand. "We hadden de wedstrijd redelijk onder controle, dus het tegendoelpunt vond ik heel verrassend. De reactie van het team was ook teleurstellend. We kwamen in een fase waarin we onszelf onrustig maakten."

Door doelpunten van de zeventienjarige Yari Verschaeren en Ivan Santini trok Anderlecht na rust de wedstrijd naar zich toe. "We kregen nog mogelijkheden om de score verder op te laten lopen, maar helaas hebben we dat niet gedaan. Desondanks ben ik blij dat we veerkracht hebben getoond."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen