Van Hanegem vindt Feyenoord niet 'de simpele nummer drie'

Van Hanegem vindt Feyenoord niet 'de simpele nummer drie'

28 januari 2019 – Willem van Hanegem vindt dat Feyenoord regelmatig te laag wordt ingeschat. Volgens het icoon van de Rotterdamse club is het niet terecht dat zijn club altijd maar als 'simpele nummer drie' wordt gezien, achter Ajax en PSV. Volgens hem bewijzen de zeges van dit seizoen op beide teams het tegenovergestelde. "Dit is nog het meest omdat dit het ultieme bewijs is dat Feyenoord wel degelijk kan meedoen om de prijzen."Dat schrijft hij in zijn wekelijkse column in het Algemeen Dagblad. "Als je voor de winterstop PSV een uur lang jouw wil oplegt in de Kuip en zoals zondag Ajax een enorm pak slaag kunt geven, dan ben je dus niet de simpele nummer 3 van Nederland", aldus De Kromme. "Als Feyenoord verliest, hoor ik het steeds weer. Ze kunnen gewoon niet beter, dit is nu eenmaal het niveau. Die mensen die Feyenoord dan neerzetten als een soort Helmond Sport, die neem ik niet serieus."

Volgens hem ligt het genuanceerder: er zit soms meer in Feyenoord dan eruit wordt gehaald. "Als je niet kunt winnen van ADO, Fortuna en PEC en je blaast nu wel Ajax als een amateurploeg van het veld, dan haal je gewoon niet het maximale uit de ploeg", denkt Van Hanegem, die het daarom verrassend vindt dat de clubleiding geen beslissing durfde te nemen over trainer Giovanni van Bronckhorst.

"Ze stonden er lekker blanco in. Dat kan nooit waar zijn, zo kun je toch geen club besturen? Ze hoeven nu geen knoop door te hakken, dat heeft Van Bronckhorst voor ze gedaan. Dat is het verhaal", aldus De Kromme.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. donderdag 22 augustus 2019

  2. woensdag 21 augustus 2019

  3. dinsdag 20 augustus 2019