Buitenland: Tottenham ook uit FA Cup, Lyon weer langs Amiens

27 januari 2019, 19:01

Voor de tweede keer in vier dagen tijd is Tottenham Hotspur uit een Engels bekertoernooi geknikkerd. Het verlies bij Chelsea kreeg zondag een negatief vervolgd met een 2-0 nederlaag bij Crystal Palace in de League Cup. Ondertussen boekte Olympique Lyon een overwinning in de Franse competitie.

Crystal Palace - Tottenham 2-0

Voor de tweede keer in een week tijd is Tottenham Hotspur uit een bekertoernooi gekegeld. Midweeks bleek Chelsea in de return in de League Cup te sterk en zondag was competitiegenoot Crystal Palace een maatje te groot in de vierde ronde van de FA Cup. Connor Wickham zorgde al snel voor de 1-0 en die goal werd opgevolgd door de 2-0 van Andros Townsend vanaf de penaltystip. Die treffer viel in de 34ste minuut. Tottenham kreeg na een overtreding van Patrick van Aanholt nog in de 44ste minuut een strafschop, maar benutte die kans niet. Kieran Trippier faalde. In het restant van het duel probeerde Tottenham het nog wel en had het liefst 72 procent balbezit, maar lukte het niet meer om uitschakeling te voorkomen. De kans is groot dat The Spurs wederom een seizoen zonder het winnen van een prijs gaan meemaken. Zaterdag werden ook Everton en West Ham United al verassend uitgeschakeld in het toernooi.

Amiens - Lyon 0-1

Olympique Lyon staat nog altijd stevig op de derde plaats in de Ligue 1. Zondag rekende het team van Bruno Genesio moeizaam af met nummer achttien Amiens: 0-1. De enige goal kwam na de pauze en werd aangetekend door de Belg Jason Denayer. Memphis Depay stond in de basis en speelde vanaf de vleugel. Hij leverde de assists bij het enige doelpunt. Het is de tweede keer in één week dat de topclub van Amiens heeft gewonnen. Midweeks eindigde de ontmoeting tussen beide clubs in het bekertoernooi al in 0-2 voor Lyon.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen