Curieuze doelpunten helpen AZ aan de vierde plek

Curieuze doelpunten helpen AZ aan de vierde plek

27 januari 2019 – AZ sluit de negentiende Eredivisie-speelronde af als nummer vier van Nederland. De Alkmaarders boekten een verdiende 0-2 zege bij sc Heerenveen, dankzij twee curieuze treffers. Sherel Floranus opende de score met een eigen doelpunt en Oussama Idrissi schoot tot verbazing van alles en iedereen een corner in één keer binnen. AZ springt over Vitesse heen en is met 31 punten de nieuwe 'best of the rest'. Heerenveen blijft weliswaar elfde met 21 punten, maar staat slechts drie punten boven de degradatiestreep.Heerenveen had een drukke week achter de rug. Na de bekernederlaag tegen Ajax van donderdagavond namen de Friezen afscheid van Arber Zeneli en Dave Bulthuis: zij vertrokken naar respectievelijk Stade Reims in Frankrijk en het Zuid-Koreaanse Ulsan Hyundai. Daar stond tegenover dat Ben Rienstra en Yuki Kobayashi weer beschikbaar waren na een schorsing.

Beide ploegen hadden voor de rust moeite om op gang te komen. AZ had wel de overhand, maar kon nauwelijks voor gevaar zorgen. Mats Seuntjens en Idrissi schoten van afstand rakelings naast en Fredrik Midtsjø stuitte op de vuisten van Warner Hahn. Rienstra was als enige van de thuisploeg dicht bij een doelpunt, maar schoot vanuit de tweede lijn een half metertje naast.

In de tweede helft viel er meer te beleven. Seuntjens was tot drie keer toe dicht bij de openingstreffer, maar schoot net over, net naast en tegen de uitgekomen Hahn op. Ook Idrissi rook aan de 0-1 en aan de andere kant verzuimde Rienstra om raak te koppen na mistasten van Marco Bizot.

De goal voor AZ kwam er na een Noorse combinatie alsnog, zij het met hulp van Floranus. Jonas Svensson zette landgenoot Midtsjø met een prima steekbal vrij voor Hahn. De breedtepass van de controleur was eigenlijk niet op maat, maar werd binnengegleden door de Heerenveen-back: 0-1.

AZ hield de wedstrijd in handen en besliste de zaak met een nog veel bijzonderder goal. Terwijl Heerenveen bezig was met de organisatie in afwachting van een AZ-corner, draaide Idrissi de bal in één keer in de goal. Hahn stond op de rand van zijn doelgebied en keek verbouwereerd toe hoe de bal bij de tweede paal binnen vloog. Diezelfde Idrissi had even later ook voor 0-3 kunnen zorgen, maar schoot voor open doel op de lat.

Opstelling en beoordelingen*  
SC Heerenveen: Warner Hahn 6; Sherel Floranus 4.5, Daniel Høegh 6.5, Kik Pierie 6, Lucas Woudenberg 5; Ben Rienstra 5, Stijn Schaars 5.5 (76. Yuki Kobayashi -), Pelle van Amersfoort 5.5; Mitchell van Bergen 5, Sam Lammers 5, Michel Vlap 5 (70. Nemanja Mihajlovic 5)

AZ: Marco Bizot 5.5; Jonas Svensson 5.5, Ron Vlaar 6, Teun Koopmeiners 5.5, Thomas Ouwejan 5.5 (68. Owen Wijndal 6); Fredrik Midtsjø 6, Guus Til 6, Adam Maher 7.5; Calvin Stengs 7 (86. Albert Gudmundsson -), Mats Seuntjens 5 (90. Bjørn Johnsen -), Oussama Idrissi 6.5

Man of the match: Adam Maher
*: spelers moeten ten minste 20 minuten meespelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. maandag 18 februari 2019

  2. zondag 17 februari 2019