Advocaat: "Minste wedstrijd van Utrecht die ik me kan heugen"

27 januari 2019, 18:02

Het is een understatement dat FC Utrecht slecht uit de winterstop is gekomen. De Domstedelingen verloren vorige week met 3-0 van AZ en gingen zondag op eigen veld onderuit tegen Willem II (0-1). Echt genoten heeft Dick Advocaat dan ook niet.

Advocaat stelt op de clubwebsite vast dat Utrecht nauwelijks gevaarlijk werd voor de goal. "We wisten dat Willem II vanuit een behoudende speelwijze de boel voor zich wilden houden. Dat hebben ze uitstekend gedaan, tactisch stond het elftal zeer goed. We hadden veel de bal maar creëerden weinig kansen. Dat had ook te maken met de speelwijze van Willem II", analyseert de trainer.

De coach wilde dat het na de pauze alsnog lukte, maar zag dat zijn team bleef worstelen. "In de rust heb ik gezegd dat we uiteindelijk toch die kansen nog krijgen. Op een gegeven moment houden ze dat niet meer vol, maar je moet dan wel verstandig blijven als we de bal hebben. Na één minuut werd het 0-1 voor Willem II. Daarna werd het heel rommelig en speelden we zonder overtuiging. We konden er niet overheen komen, dit was eigenlijk de minste wedstrijd van FC Utrecht die ik me kan herinneren. Daar heeft Willem II goed gebruik van gemaakt."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen