Van Persie: "Alles zat erin: doelpunten, passie en strijd"

27 januari 2019, 16:52   Bijgewerkt: 27 januari 2019, 17:39

Robin van Persie was zondagmiddag de grote man van De Klassieker, die met 6-2 werd gewonnen door Feyenoord. De 35-jarige aanvaller nam zijn team bij de hand en was met twee doelpunten van grote waarde voor de Rotterdammers. Van Persie heeft enorm genoten van de overwinning op de aartsrivaal.

"Mooi sfeertje hè? Prachtig", luidt Van Persie's eerste reactie in gesprek met FOX Sports. "Een bizarre en mooie wedstrijd. Alles zat erin: doelpunten, passie, strijd en goed voetbal. Ik heb genoten van onze spirit. Het was een domper dat zij terugkwamen van de 2-1. Jens , Steven.. iedereen heeft gestreden. We kwamen terug in de wedstrijd en klapten er vol overheen."

Eerder dit seizoen legde Feyenoord voor eigen publiek ook al PSV op de pijnbank. Een kolkende Kuip maakt wat los bij de Rotterdamse equipe. "Het is echt onze twaalfde man", vervolgt Van Persie, die genoot van een moment na het rustsignaal. "Toen keek ik even om me heen en dacht ik: het is toch wel heel erg mooi. De blijdschap van iedereen, de passie, het gevoel dat we gingen winnen."

Ondanks de zege op Ajax lijkt Feyenoord dit seizoen geen rol meer te gaan spelen in de titelstrijd. "Het is een fantastische groep. Soms worden mensen weleens moe van mij. Daar heb je die positivo weer. Ik geloof echt in deze gasten: ze kunnen zo ongelooflijk goed voetballen. Het moet vaker en constateer. Dat is het streven."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen