Willem II stunt en verslaat ploeterend FC Utrecht

Willem II stunt en verslaat ploeterend FC Utrecht

27 januari 2019 – Willem II heeft voor het eerst sinds dertien jaar weer eens weten te winnen in de Galgenwaard. Na een weinig spectaculaire eerste helft, waarin de Willem II-defensie goed standhield, scoorde Daniël Crowley vroeg in de tweede helft de 0-1. Daarna lieten de Tilburgers FC Utrecht het spel maken, maar ook met de ingevallen Nick Venema en Othmane Boussaid kon het traag spelende FC Utrecht geen doelpunt forceren, en hield Willem II relatief makkelijk stand.Beide clubs waren deze week nog actief op de transfermarkt. FC Utrecht haalde Michiel Kramer terug terug naar Nederland voor een hereniging met zijn oud Sparta-trainer Dick Advocaat, terwijl Willem II Borussia Dortmund-belofte Alexander Isak voor een half jaar heeft gehuurd.

Kramer, die wel op de bank plaatsnam, was toeschouwer van een weinig spectaculaire eerste helft. Utrecht controleerde de wedstrijd, maar de verdedigers konden de bal vaak niet kwijt door een gedisciplineerd verdedigend Willem II. De Tilburgers hielden de ruimtes klein, waardoor FC Utrecht voetballend weinig kon beginnen en vaak de lange bal hanteerde. De grootste kans uit de eerste helft ontstond dan ook na een lange bal, maar Jean-Christophe Bahebeck verzilverde na goed doorkoppen van Urby Emanuelson de kans niet.

Naarmate de eerste helft vorderde begon het spelbeeld enigszins te kantelen. Utrecht liet Willem II iets meer voetballen, waardoor de wedstrijd, die volledig op slot zat, iets aantrekkelijker werd om naar te kijken. Beide ploegen hadden enkele kansen op een uitbraak, maar met deze kansen werd niet zorgvuldig genoeg omgesprongen. Het beste voorbeeld hiervan was de kans van Pavlidis, die na een cadeautje van van Overeem voor eigen succes ging en zo een grote kans om zeep hielp.

De tweede helft begon een stuk spectaculairder dan de eerste helft, en gelijk na dertig seconden werd het verlossende doelpunt gescoord. Na zeer slecht verdedigen van de Utrecht-spelers kon Vrousai de achterlijn halen, waarna Crowley de bal kreeg en deze keihard in het dak van het doel schoot. Vlak daarna kreeg Emanuelson twee grote kansen om Utrecht gelijk weer terug te brengen in de wedstrijd, maar hij kon deze kansen niet verzilveren.

Daarna kwam de wedstrijd los. Beide ploegen lieten iets meer ruimte vallen, waardoor er aan beide kanten grote kansen ontstonden. Na een tijdje besloot Willem II echter zichzelf terug te trekken rond het 16-meter gebied, en liet het FC Utrecht weer voetballen, net zoals het geval was aan het begin van de eerste helft. Maar weer stonden de Tilburgse verdedigers goed, en leken de Utrechters bij tijd en wijle in een doodlopende trechter te lopen. Advocaat probeerde iets te forceren door Venema en Boussaid te brengen, maar ook dat mocht niet baten.

Sterker nog, het was Willem II dat met de ingevallen Isak de grootste kans kreeg. Na goed druk zetten op Utrecht-keeper David Jensen veroverde de Zweed de bal, maar Letschert wist met een goede sliding de bal uit de doelmond te redden. Uiteindelijk hield Willem II relatief makkelijk stand tegen het veel te langzaam voetballende FC Utrecht, en mocht het met een verrassende 3 punten terugreizen naar Tilburg. En ook het goede debuut van Alexander Isak zal Adrie Koster goed stemmen, terwijl het geschreeuw van Dick Advocaat deze week tot in Nieuwegein te horen zal zijn.

Opstellingen en beoordelingen*
FC Utrecht
: David Jensen 5,5; Sean Klaiber 5, Timo Letschert 6, Willem Janssen 6, Nicolas Gavory 6,5 ; Riechedly Bazoer 5 (46. Sander van de Streek 5,5), Simon Gustafson, Joris van Overeem 5,5; Urby Emanuelson 5,5 (65. Othmane Boussaid 6), Jean-Christophe Bahebeck 5 (64. Nick Venema 5,5) , Oussama Tannane 5.

Willem II: Timon Wellenreuther 6; Freek Heerkens 6,5, Thomas Meissner 6, Jordens Peters 7, Fernando Lewis 6,5 ; Pol Llonch 7, Daniel Crowley 7 (80. Vurnon Anita -), Renato Tapia 6,5; Marios Vrousai 6, Vangelis Pavlidis 5,5 (60. Alexander Isak 7) , Damil Dankerlui 6,5 (80. Aras Özbiliz -).

Man of the match: Daniel Crowley
*: spelers moeten minimaal twintig minuten hebben meegedaan om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. woensdag 20 februari 2019

  2. dinsdag 19 februari 2019