Spoorboekje: terugblik op memorabele Feyenoord-zege

28 januari 2019, 07:00   Bijgewerkt: 27 januari 2019, 23:22

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op maandag 28 januari.

 

Specials

Feyenoord boekte de zege waar iedereen 'nog jaren over praat'

De 6-2 overwinning van Feyenoord op Ajax was voor Giovanni van Bronckhorst de allereerste zege op de Amsterdammers in de Eredivisie. En, omdat hij na dit seizoen stopt, voorlopig ook de laatste. Maar de iconische zege van zondagmiddag in De Kuip betekende vooral (ook) het einde van een dramatische Eredivisie-reeks tegen Ajax, waarop iedereen in Rotterdam-Zuid beretrots is.

ErediVisie

De negentiende speelronde van de Eredivisie heeft bijzonder veel stof tot napraten gegeven. Het opmerkelijkste was uiteraard de 6-2 overwinning van Feyenoord op Ajax in de enerverende Klassieker. In onze wekelijkse rubriek ErediVisie blikken we terug op de opvallendste zaken in het Eredivisie-weekend.

Wedstrijden

Iran - Japan (15.00 uur)

Ritsu Doan kan zich vanmiddag met Japan plaatsen voor de finale van de Azië Cup. De titelfavoriet zal zich moeten ontdoen van Iran, waar voormalig Eredivisie-topscorer Alireza Jahanbakhsh speelt. Op papier ligt de weg naar de eindzege helemaal open voor Japan, omdat Zuid-Korea en Australië - twee andere kanshebbers - deze week sneuvelden in de kwartfinale.

Fenerbahçe - Yeni Malatyaspor (18.00 uur)

Phillip Cocu en Erwin Koeman moesten vertrekken bij Fenerbahçe, maar dat heeft tot dusver niets opgeleverd. Huidig trainer Ersun Yanal won nog niet met Fener en werd deze week ook nog eens uitgeschakeld in de beker door Ümraniyespor, dat uitkomt op het tweede niveau (!). In de competitie is het al tijden code rood. Fener staat zestiende en dat zou aan het einde van de rit degradatie betekenen. De punten zijn hard nodig, maar dat wordt vanavond tegen nummer drie Yeni Malatyaspor nog een heel karwei.

SC Cambuur - Go Ahead Eagles (20.00 uur)

De wedstrijd tussen SC Cambuur en Go Ahead Eagles ging vrijdag door de extreme weersomstandigheden niet door en staat ingeroosterd om vanavond te worden ingehaald. Cambuur is met vier punten uit twee duels goed uit de winterstop gekomen en de bezoekers uit Deventer pakten drie punten. De nummer drie van de competitie kan het gat met nummer twee FC Den Bosch reduceren tot één punt.

Voetbal op tv

20.00 uur: SC Cambuur - Go Ahead Eagles, FOX Sports 1 - live verslag duel Eerste Divisie

20.30 uur: Veronica Inside, Veronica, talkshow over het afgelopen voetbalweekend

20.45 uur: Barnet - Brentford, Ziggo Sport Select - live verslag van duel uit vierde ronde FA Cup

22.00 uur: Natafelen, FOX Sports 1 - journalisten blikken terug op afgelopen weekend

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen