Keizer pakt zijn eerste hoofdprijs: "Fantastisch"

27 januari 2019, 09:33

Marcel Keizer (op archiefbeeld) pakte zaterdag met Sporting Portugal de eerste hoofdprijs van zijn loopbaan, maar de festiviteiten blijven beperkt. Na het winnen van de Taça da Liga (het tweede bekertoernooi van Portugal) ten koste van FC Porto, wacht woensdag alweer de competitiewedstrijd tegen Vitoria Setubal. "Laten we een dag genieten, maar daarna moeten we weer aan het werk", aldus Keizer.

Door Bas Dost sleepte Sporting ternauwernood een penaltyserie uit het vuur. In blessuretijd benutte de spits een penalty, die werd gegeven op advies van de VAR. Het betekende de 1-1. Tien minuten voor tijd leek Fernando zich nog tot matchwinner te kronen. Ook in de strafschoppenserie bleef Dost koel en misten drie spelers van Porto.

"Fantastisch om een beker te winnen. De fans en de spelers verdienen het", zegt Keizer tegen Sport TV. "We bleven vechten tot het laatste moment. In de penaltyserie waren we gelukkiger. Ook waren we in de tweede helft niet beste ploeg, maar leverden we wel het meeste werk."

Echter heeft de competitie de hoogste prioriteit. "Voor mij en de club is dat het belangrijkste, bij voorkeur eindigen we op de eerste plaats. Ik voel het vertrouwen. In het voetbal verandert alles snel, dus we moeten blijven werken en verbeteren."

Sporting staat in de Primeira Liga vierde met een achterstand van acht punten op koploper Porto.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen