Buijs: "Alle kleine dingen krijg je tegen of in voordeel van topclub"

27 januari 2019, 09:39

Danny Buijs voelt zich benadeeld door de arbitrage van PSV - FC Groningen (2-1). De trainer uitte zijn onvrede ook langs de lijn, wat hem op een gele kaart kwam te staan van scheidsrechter Dennis Higler. "Ik gebruikte niet zo'n net woord, iets in de trant van appelflap of pannenkoek", zei Buijs na afloop.

"Alle kleine dingen krijg je tegen of zijn in het voordeel van de topclub. Of dat nou bij Ajax, Feyenoord of PSV is. Dat is altijd. Als andere club zijnde moet je daarmee leren leven", deed Buijs zijn beklag bij FOX Sports. "Hij fluit niet voor een overtreding op Te Wierik, want dat is op een gevaarlijke plek. Maar wel weer als er niets aan de hand is voor de dug-out van PSV. Spelers van PSV mogen wegwerpgebaren maken en daar doen ze niets tegen. Als je dat als speler van Groningen, Heerenveen of Excelsior doet, krijg je wel een kaart. We moeten ermee leren leven."

Dat Samir Memisevic onbestraft bleef voor zijn arm in het gezicht van Luuk de Jong, vindt Buijs terecht. "Hij raakt hem wel, maar ik vind het geen echte elleboog", aldus de oefenmeester na het zien van de beelden. "Het is niet zo dat hij het duel aangaat om een elleboog te geven. Ik denk dat hij zijn hand gebruikt, omdat hij omhoog spring. In mijn optiek is het geen bewuste elleboog."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen