Emmen flikt het weer en pakt in extremis volle buit bij VVV-Venlo

Emmen flikt het weer en pakt in extremis volle buit bij VVV-Venlo

26 januari 2019 – FC Emmen heeft zaterdagavond op bezoek bij VVV Venlo opnieuw voor een verrassing gezorgd. De Drentse club moest in een zeer spannende vermakelijke wedstrijd opnieuw een achterstand wegpoetsen en zag VVV ook weer op gelijke hoogte komen. Alles leek erop dat VVV en Emmen aan de vechtwedstrijd een punt zouden overhouden, maar diep in de blessuretijd werd Michael Chacon matchwinner. Hij schoof de 2-3 binnen en beëindigde daarmee de ijzersterke thuisreeks van VVV.Dat er na 45 minuten spelen een 1-1 tussenstand op het scorebord stond, was gezien de verhoudingen terecht. Zowel VVV als Emmen toonden aanvallende intenties en kregen om de beurt kansen. Het spel golfde, vooral pas na de gelijkmaker van Alexander Bannink, op en neer. Daardoor was het een vermakelijke eerste helft geweest, waarin VVV via Johnatan Opoku na twintig minuten de leiding had genomen.

VVV had tot de 1-0 licht de overhand gehad, maar daarin alleen Tino Susic voorlangs zien schieten. Toch kwam het even later op voorsprong, na een goede actie van Patrick Joosten op de vleugel. De man in vorm bij VVV speelde zijn mannetje zoek en trok hard voor. Emmen-verdediger Caner Cavlan verwerkte de bal niet goed, waardoor Opoku uit de draai van dichtbij raak kon schieten. Cavlan maakte later zijn foutje enigszins goed: Keeper Kjell Scherpen bracht bij een corner redding op een kopbal van Peniel Mlapa, waarna Cavlan bij de rebound de bal van de lijn haalde.

Toen stond het al 1-1, want Bannink had vijf minuten na de goal van Opoku de trekker over gehaald. In het eerste kwartier had hij doelman Unnerstall nog getest met een krachtige afstandspegel, maar op zijn schuiver in de lange hoek had Unnerstall geen antwoord. Vanaf dat moment kwam Emmen beter in de wedstrijd en gingen de aanvallen beter lopen. Glenn Bijl kwam vlak voor rust nog tot een kans, maar zijn inzet verdween naast het doel.

Zo had Emmen ook in Venlo bewezen over veerkracht te beschikken en dat zette het na een uur spelen extra kracht bij. Anco Jansen, die wegens een paar momentjes constant werd uitgefloten door het thuispubliek, verzorgde de assist. Met een voorzet op maat bediende hij Jafar Arias en de aanvaller kopte keurig raak: 1-2. Opnieuw had Emmen een achterstand omgezet in een voorsprong, de kans was daardoor groot dat Emmen voor de vierde keer op rij ongeslagen zou blijven in een uitwedstrijd.

Net als VVV in de eerste helft kon het team van Dick Lukkien echter niet lang de leiding in handen houden. Opoku maakte vijf minuten na de treffer van VVV zijn tweede, bij de tweede paal gleed hij een voorzet tegen de touwen. Het duurde even voordat zijn treffer werd goedgekeurd: Ralf Seuntjens stond in buitenspelpositie toen de voorzet kwam en ging een duel aan. Dat was voor de VAR een reden om te kijken en ook scheidsrechter Christiaan Bax bekeek de beelden nog even. Hij oordeelde dat Seuntjens zich niet dusdanig met het spel bemoeide omdat de bal over hem heen ging en keurde de goal goed: 2-2.

In het laatste kwartier kon het nog alle kanten op. Zo kopte Mlapa namens VVV in kansrijke positie net naast en was ook Patrick Joosten met een pegel nog dicht bij succes. Toch was het Emmen dat met de zege aan de haal ging. Chacon werd de man van de wedstrijd, hij maakte er in de vijfde van de in totaal negen minuten blessuretijd met een beheerste schuiver 2-3 van. Zo bezorgde Emmen de Limburgers de eerste thuisnederlaag sinds augustus en veel belangrijker: het verschaft zichzelf wat lucht boven de degradatiezone.

Opstellingen en beoordelingen*:
VVV-Venlo: Lars Unnerstall 4.5, Moreno Rutten 6, Jerold Promes 6 (87. Damian van Bruggen -), Nils Röseler 5, Roel Janssen 5 (79. Tristan Dekker -), Danny Post 5, Johnatan Opoku 7.5, Tino Susic 6, Patrick Joosten 5.5, Peniel Mlapa 4.5, Ralf Seuntjens 5.

FC Emmen: Kjell Scherpen 6, Gersom Klok 5.5, Keziah Veendorp 6, Nick Bakker 5, Caner Cavlan 5, Glenn Bijl 5, Alexander Bannink 6.5 (81. Nicklas Pedersen -), Michael Chacon 6.5, Anco Jansen 7.5, Jafar Arias 6.5 (81. Sven Braken -), Michael de Leeuw 5 (87. Nico Neidhart -).

Man of the match: Anco Jansen

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. maandag 19 augustus 2019

  2. zondag 18 augustus 2019

  3. zaterdag 17 augustus 2019