PSV worstelt met FC Groningen, maar houdt punten in eigen huis

PSV worstelt met FC Groningen, maar houdt punten in eigen huis

26 januari 2019 – PSV heeft zaterdagavond in eigen huis ternauwernood FC Groningen van zich af weten te schudden. PSV leek al snel op rozen leek te zitten en kwam via treffers van Hirving Lozano op een 2-0 voorsprong, maar kon het karwei dankzij de zeer sterk keepende Sergio Padt niet afmaken. Groningen maakte nog voor rust de aansluitingstreffer en bracht PSV na rust zwaar aan het wankelen, maar met kunst- en vliegwerk voorkwamen de Eindhovenaren het tweede puntverlies op rij: 2-1.PSV was op jacht naar eerherstel na het puntverlies van een week geleden in Emmen en ging zodoende voortvarend van start. De ploeg van Mark van Bommel zocht voortdurend de aanval en had al vlug in de gaten dat er op de linkerflank het nodige succes te halen viel. Daar stond Hirving Lozano namelijk tegenover rechtsback Amir Absalem en het talent van FC Groningen had zijn handen meer dan vol aan de snelle Mexicaan. Na een kwartier voetballen was het dan ook direct raak, toen diezelfde Lozano het eindstation was van een flitsende aanval via Gastón Pereiro en Steven Bergwijn.

PSV kreeg daarmee de start die het zich wenste, maar ging direct op zoek naar meer. Dat kreeg het enkele minuten na de openingsgoal, toen Lozano meteen ook zijn tweede van de avond wist te maken. Ook ditmaal was Pereiro betrokken bij het aanvallende succes, door een uitstekende assist aft e leveren. In de fase na de 2-0 bleef PSV op jacht naar een grotere score, waarbij met name spits Luuk de Jong regelmatig in stelling werd gebracht. De aanvalsleider van de Eindhovenaren stond op 99 treffers in dienst van PSV en was dus nadrukkelijk op zoek naar nummer honderd. Sergio Padt was evenwel niet van plan zijn medewerking te verlenen aan een dergelijk jubileum en bleek meermaals een grote sta-in-de-weg.

Doordat Padt zijn ploeg bij een 2-0 stand op de been hield was een toevalstreffer van de Groningers genoeg om de manschappen van Danny Buijs terug in de wedstrijd te krijgen. Die treffer viel zo'n tien minuten voor rust, toen Ludovit Reit een afvallende bal met veel geluk de kruising in schoot. Het stond dus 2-1, maar dat was niet de grootste domper voor PSV. Op slag van rust zag het namelijk Lozano met een op het oog serieuze hoofdblessure uitvallen na een ongelukkig kopduel. De Mexicaan kon niet verder en moest zelfs naar het ziekenhuis worden vervoerd voor onderzoek.

Zonder smaakmaker Lozano moest PSV in het tweede bedrijf de zege over de streep zien te trekken, wat lange tijd bepaald niet van harte ging. Het spel van de Eindhovenaren werd zeer slordig en behoudens wat sporadische uitbraken bracht het Groningen totaal meer niet in de problemen. Een grote kans was er wel voor Bergwijn, maar die schoot vanaf de rand van de zestien wat wild naast. Doordat de score maar niet veranderde begon Groningen te geloven in een resultaat en dat kreeg het zowaar ook bijna voor elkaar. Enkele minuten voor tijd mocht Thomas Bruns namelijk aanleggen voor een vrije trap, die hij tot grote opluchting van het thuispubliek op de lat uiteen zag spatten. Het bleek het laatste wapenfeit van het slordige, maar spannende duel. PSV hield stand en trok de punten over de streep.

Opstellingen en beoordelingen*

Opstelling PSV: Jeroen Zoet 6; Denzel Dumfries 6.5, Daniel Schwaab 6, Nick Viergever 7, Angeliño 6.5; Pablo Rosario 6.5, Jorrit Hendrix 6.5, Gastón Pereiro 7 (96. Mohammed Ihattaren -); Hirving Lozano 8 (45. Donyell Malen 6 / 89. Michal Sadilek), Luuk de Jong 5.5, Steven Bergwijn 7
Opstelling FC Groningen: Sergio Padt 7.5; Amir Absalem 5 (71. Kaj Sierhuis -), Mike te Wierik 6, Julian Chabot 5.5 (88. Paul Gladon -), Tim Handwerker 5.5; Thomas Bruns 5, Samir Memisevic 6, Ludovit Reis 6.5, Django Warmerdam 6; Mimoun Mahi 5, Ilias bel Hassani 5 (60. Mo El Hankouri 5).
Man of the Match: Hirving Lozano 

*Spelers moeten minimaal twintig minuten meespelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. vrijdag 23 augustus 2019

  2. donderdag 22 augustus 2019