PEC Zwolle én Stam pakken bij Heracles tweede zege op rij

PEC Zwolle én Stam pakken bij Heracles tweede zege op rij

26 januari 2019 – Jaap Stam heeft met zijn PEC Zwolle de tweede zege van 2019 binnen. Op bezoek bij Heracles Almelo wonnen de Zwollenaren met 0-2. Voor rust zette Mike van Duinen de gasten uit een corner op voorsprong. Na de theepauze maakte Lennart Thy zijn eerste treffer in dienst van PEC. Kristoffer Peterson miste na een uur spelen namens de thuisploeg nog een penalty.Hij speelt maar wat graag tegen Heracles Almelo: Mike van Duinen. De spits scoorde in de vorige elf duels in zijn loopbaan tegen Heracles liefst zeven keer; veel vaker dan tegen welke andere club dan ook. Ook zaterdagavond was Van Duinen weer trefzeker: de aanvaller mocht bij een corner helemaal vrij binnenschieten: 0-1. Het was, buiten een schot van Mohammed Osman, het eerste vermeldenswaardige feit.

Het restant van de eerste helft was niet al te spectaculair. Vito van Crooy was middels een schietkans dicht bij de 0-2 en na ruim een half uur spelen had de thuisploeg pech toen een schot van Adrian Dalmau via Ouasim Bouy op de paal terechtkwam. Ook de rebound was niet besteed aan de thuisploeg. Verder verdedigde PEC de voorsprong zonder al te veel moeite.

Heracles begon getergd na rust en creëerde enkele kansjes, maar wist de gelijkmaker niet te maken. Aan de andere kant was het wel raak. Na een prima aanval over de linkerkant was Lennart Thy er als de kippen bij om een voorzet van Younes Namli af te maken: 0-2. De Duitser maakte daarmee zijn eerste goal in dienst van de Zwollenaren.

De Heraclieden kregen enkele minuten later een uitgelezen mogelijkheid om de spanning terug te brengen in het duel. Na een overtreding van Kingsley Ehizibue op Dalmau mocht Kristoffer Peterson aanleggen voor een strafschop, maar PEC-doelman Mickey van der Hart stopte de inzet van de Zweed.

Die klap kwam Heracles niet meer te boven. Even dachten de Almeloërs aan een nieuwe penalty nadat Dalmau een elleboog van Bram van Polen in zijn gezicht kreeg, maar arbiter Allard Lindhout zag er begrijpelijk niets in. In de slotfase kreeg invaller Joey Konings nog een kans op de aansluitingstreffer, maar ook hij liet het na te scoren.

Door de zege klimt PEC opnieuw op de ranglijst en neemt het definitief afstand van de degradatiezone. De vrije val van Heracles, dat na een goede start van de laatste tien competitiewedstrijden er slechts twee won, resulteert vooralsnog in een stevige plek in de middenmoot: iets waarvoor de Almeloërs zich absoluut niet hoeven te schamen.

Opstellingen en beoordelingen*
Heracles Almelo: Janis Blaswich 5,5; Lennart Czyborra 5, Dario van den Buijs 5,5 (80. Dabney dos Santos -), Maximilian Rossmann 5,5, Tim Breukers 6; Alexander Merkel 5 (65. Joey Konings 5), Mohammed Osman 6; Kristoffer Peterson 4,5, Brandley Kuwas 5,5, Lerin Duarte 5,5 (46. Jesper Drost 5,5); Adrian Dalmau 5.

PEC Zwolle: Mickey van der Hart 7; Kenneth Paal 6,5, Thomas Lam 6, Bram van Polen 6,5, Kingsley Ehizibue 6,5; Younes Namli 6,5, Pelle Clement 7, Ouasim Bouy 6 (57. Clint Leemans 6); Mike van Duinen 7, Lennart Thy 6,5 (90. Zian Flemming -), Vito van Crooy 6 (57. Stanley Elbers 6).

Man of the match: Pelle Clement
*: spelers moeten minimaal twintig minuten hebben meegedaan om in actie te komen voor een beoordeling.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. dinsdag 20 augustus 2019

  2. maandag 19 augustus 2019