Ajax grijpt in en haalt keeper Varela op huurbasis op bij Benfica

26 januari 2019, 18:09   Bijgewerkt: 27 januari 2019, 10:16

Ajax heeft zich op huurbasis versterkt met Bruno Varela. De doelman van SL Benfica komt per direct over naar Amsterdam en kan zich tot en met deze zomer bewijzen in de Johan Cruijff Arena. De komst van Varela heeft hoogstwaarschijnlijk gevolgen voor Kostas Lamprou, die als reservekeeper niet lijkt te voldoen in Amsterdam.

Varela kwam eerder uit voor Vitoria FC en Real Valladolid (Spanje). In het shirt van Benfica kwam hij tot nog toe tot 35 wedstrijden. Vermoedelijk wordt Varela tot het eind van dit seizoen de tweede keus van de Amsterdammers, aangezien Andre Onana de onbetwiste nummer één lijkt.

Kostas Lamprou, tot dit weekend de stand-in van Onana, lijkt dankzij Varela het kind van de rekening. De Griek maakte afgelopen zondag tegen SC Heerenveen (4-4) geen beste indruk en technisch directeur Marc Overmars gaf daarna aan op zoek te gaan naar een nieuwe, tweede doelman.

Bij de huurperiode is een optie tot koop bedongen. Dit weekend wordt Varela medisch gekeurd, waarna hij vermoedelijk maandag aansluit bij de selectie. Een plek op te bank tijdens de Klassieker komt dus te vroeg voor de doelverdediger.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen