Valverde boos op Guardiola vanwege telefoontje naar De Jong

26 januari 2019, 16:45

Aan alle onduidelijkheid is een einde gekomen: Frenkie de Jong heeft de knoop doorgehakt en gaat na dit seizoen naar FC Barcelona. Toch is het laatste woord over de transfer van de middenvelder van Ajax nog absoluut niet gezegd. Barcelona-trainer Ernesto Valverde heeft een vervelende nasmaak vanwege de werkwijze die Pep Guardiola hanteerde om De Jong naar Manchester City te halen.

Volgens Valverde belde Guardiola hoogstpersoonlijk naar De Jong om hem warm te maken voor een transfer naar City. "Je kunt niet een speler bellen die onder contract staat bij een andere club. Dat is iets wat je niet kunt maken", zegt Valverde tegen Marca. "Persoonlijk zou ik dat niet doen, omdat ik dat te ver vind gaan. Maar iedereen heeft zijn eigen manier van handelen."

Valderde is uiteraard blij dat de jonge Ajacied voor Barcelona heeft gekozen. "Het draait allemaal om wat De Jong gaat laten zien. Hij zal zich moeten aanpassen, ondanks het feit dat hij van een club komt die een vergelijkbare stijl heeft als Barcelona. Hij is nog jong en dat weten we ook, maar dit is een speler die de club verrijkt en die belangrijk kan worden voor ons."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen