Promes schittert bij ruime overwinning van Sevilla

26 januari 2019, 15:01

Quincy Promes wordt steeds belangrijker voor Sevilla. De Nederlander werd in de zomer overgenomen van Spartak Moskou, maar kwam wat langzaam op gang. Inmiddels is de buitenspeler los, zo is ook zaterdag gebleken. Hij speelde een belangrijke rol in de 5-0 zege op Levante.

Promes stond in de basis bij Sevilla en maakte de negentig minuten vol, net als Maximilian Wöber. De van Ajax overgekomen verdediger maakte zijn debuut en liet een prima indruk achter. Sevilla was al in de eerste helft de betere ploeg, maar slaagde er pas na de rust in om de bal tegen de touwen te krijgen. Goudhaantje Wissam Ben Yedder knalde de 1-0 binnen en zag André Silva vervolgens op aangeven van Promes de marge verdubbelen.

Levante kreeg daardoor een enorme dreun en was niet in staat om in het restant van de wedstrijd nog weerstand te bieden. Twintig minuten voor tijd zorgde Franco Vazquez voor de 3-0 en daar bleef het niet bij. Na een overtreding op Promes kreeg Sevilla een strafschop die benut werd door Pablo Sarabia. In blessuretijd wees de scheidsrechter nogmaals naar de penaltystip en ditmaal nam Promes plaats achter de bal. De Nederlander zag zijn inzet gekeerd worden, maar verzilverde de rebound wel: 5-0. Het was loon naar werken voor de aanvaller, die een uitstekende wedstrijd op de mat legde en negentig minuten lang een bron van dreiging was.

Sevilla staat derde in La Liga, met evenveel punten als Real Madrid. Die club komt later dit weekend in actie en kan dus weer afstand nemen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen