Slutsky weerlegt kritiek: "Spelen niet oerverdedigend"

26 januari 2019, 12:59

In de Eredivisie staat Vitesse op de prima vierde plaats, maar in de KNVB Beker werd er midweeks teleurstellend verloren van AZ. Daardoor is het bekeravontuur ten einde gekomen. Het kenmerkt volgens Leonid Slutsky het seizoen van Vitesse, dat volgens hem vooral wisselvallig is.

Slutsky kreeg na het verlies tegen AZ kritiek van directeur Marc van Hintum. Hij liet zich in de media duidelijk uit. "Het sprankelt niet en we zijn dit seizoen te wisselvallig. Voetbal gaat in mijn ogen om het vermaken van publiek", zei hij. Tegenover De Gelderlander weerlegt de Russische coach de kritiek. "We behoren tot de teams met het meeste balbezit. We leveren de meeste voorzetten in de Eredivisie af. En we komen steeds tot een zwik doelpogingen."

De coach ziet het verlies bij AZ dan ook meer als een incident. "De bekerwedstrijd tegen AZ was in alles zwak. Dat is helder. Daar zakten we ook veel te ver terug. We leden voortdurend snel balverlies. Dan komen de problemen vanzelf. Maar wij spelen helemaal niet oerverdedigend. Excelsior (3-2) is vorige week vier keer in ons strafschopgebied geweest. Ze hebben twee keer op ons doel geschoten. Van ruime afstand. Ja, die pogingen troffen allebei doel. Het waren prachtige goals. Maar tegelijkertijd staaft dat mijn bewering dat we ver van ons doel verdedigen."

Zondagmiddag wacht de uitwedstrijd tegen Fortuna Sittard. "We staan er momenteel goed voor. Maar ik vind wel dat we erg wisselvallig zijn. Zelfs in wedstrijden kan het alle kanten uit. Willen we vooruit, dan moeten we vooral stabieler zijn. Dan wordt het systeem vanzelf ook beter."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen