Transferweekje: drukte bij PEC en Heerenveen, Eriksen blijft

Transferweekje: drukte bij PEC en Heerenveen, Eriksen blijft

26 januari 2019 – De laatste week van de transferwindow is begonnen en dus draait de geruchtenmachine nog op volle toeren. Ook de afgelopen week werd er weer veel in de wandelgangen gefluisterd. Wat valt de komende weken te verwachten? Een overzicht van de meest aannemelijke, terugkerende geruchten en verhalen van de afgelopen zeven dagen uit binnen- en buitenland.Een zeer drukke maand bij PEC Zwolle
De transfermaand is in ieder geval heel bewogen bij PEC Zwolle. De club stelde met Jaap Stam een nieuwe coach aan en haalde Pelle Clement en Lennart Thy als versterkingen in huis. Met hen werd er afgelopen weekend gewonnen van Feyenoord. Er leek ook een uitgaande transfer te komen, maar Kingsley Ehizibue zette hoogstpersoonlijk een streep door een overgang naar Genoa. Die club wilde drie miljoen euro voor hem betalen. Mogelijk komt er nog ander nieuws aan uit Overijssel, aangezien Rick Dekker en Younes Namli kunnen rekenen op belangstelling. Dat meldt Voetbal International. Op laatstgenoemde is naar verluidt door twee clubs een bod gedaan. Technisch directeur Gerard Nijkamp zal de buitenspeler echter niet zomaar verkopen, aangezien het zijn intentie is om hem het seizoen af te laten maken bij de club.

sc Heerenveen gaat deal afronden

Wat opvalt aan de transferwindow van sc Heerenveen is dat er tot dusver louter spelers vertrekken bij de club. Marco Rojas drukte met zijn hoge salaris dusdanig op de begroting dat hij werd verkocht aan SønderjyskE, de overbodige Nicolai Næss transfereerde naar Sarpsborg 08 en vrijdag werd bekend dat Dave Bulthuis naar Zuid-Korea vertrekt. De verdediger gaat spelen voor Ulsan Hyundai FC en levert Heerenveen drie ton op. Dat zorgt er uiteraard wel voor dat de spoeling achterin zeer dun geworden is. De club wil daardoor ook graag een aanwinst presenteren en gaat dat op korte termijn doen. De Deense verdediger Andreas Skovgaard staat op het punt een contract te tekenen, weet de Leeuwarder Courant. De 21-jarige verdediger speelde eerder bij Nordsjaelland en zit nu zonder club. De Deen speelde dit seizoen nog wel vijftien competitieduels en beschikt dus over wedstrijdritme. Met Skovgaard erbij hoopt Heerenveen de weg omhoog in te slaan.

Begeerde Eriksen wordt in Londen gehouden
Christian Eriksen heeft niet te klagen over belangstelling. De Deense middenvelder wordt in verband gebracht met FC Barcelona en Real Madrid, maar mag volgens voorzitter Daniel Levy niet weg. De preses moet er niet aan denken dat de oud-Ajacied vertrekt. Real had Eriksen graag overgenomen, maar heeft geen zin om het gevecht met Levy aan te gaan en teveel geld te moeten betalen voor Eriksen. Dat meldt AS dit weekend. Levy baarde onlangs opzien door een prijskaartje van 250 miljoen euro om de nek van Eriksen te hangen, een bedrag waar ze bij Real enorm van geschrokken zijn. Die club dacht aan een bedrag tussen de 55 en 84 miljoen euro. De 26-jarige middenvelder lijkt zelf niet onwelwillend tegenover een transfer te staan. Dat heeft ook te maken met het feit dat de salarissen van Tottenham Hotspur duidelijk lager liggen dan bij de andere Europese grootmachten.

Geen transfer voor Arnautovic

Als er een ding zeker is, dan is het dat Marko Arnautovic deze winter wilde vertrekken bij West Ham United. De 29-jarige Oostenrijker stak zijn vertrekwens niet onder stoelen of banken en zat zelfs enkele keren niet meer bij de wedstrijdselectie. Volgens zijn zaakwaarnemer kon hij in China een geweldig salaris verdienen en daar had de oud-speler van FC Twente wel oren naar. Opmerkelijk is dan ook dat Arnautovic via Instagram heeft laten weten dat hij géén transfer gaat maken. 'Beste fans, het mag geen geheim zijn dat er een bod op mij is gedaan', schrijft hij. 'Een erg mooi bod voor mij en mijn familie. Ik ben altijd honderd procent blijven geven voor de club, maar ik heb ook tijd nodig gehad om met de club, mijn vrouw en de rest van mijn familie te praten. Ik heb besloten een einde te maken aan alle speculaties. Londen en West Ham United voelen als thuis en de club heeft mijn carrière de goede kant op geholpen. Als dank wil ik alle aanbiedingen opzij schuiven en de club helpen zo hoog mogelijk op de ranglijst te eindigen en de FA Cup te winnen. Laten we ons focussen op de rest van het seizoen.'

Perisic mag verkassen van Internazionale
In het team van Internazionale is Ivan Perisic een van de vaandeldragers, maar toch wil de club meewerken aan een overstap van de Kroaat. De club is bereid om hem voor een bedrag tussen de 35 en de 40 miljoen euro van de hand te doen, meldt La Gazzetta dello Sport. In de zomer werd hij in verband gebracht met Manchester United, maar het is niet duidelijk of die club nog steeds interesse heeft. Duidelijk is wel dat de aanvaller het spelen in de Premier League als persoonlijke droom heeft. Vertrekt Perisic bij Inter, dan weet de club al wie het dan gaat aantrekken als vervanger. Yannick Carrasco van Dalian Yifang is de gewenste opvolger op de linkervleugel.

Reacties

Meer nieuws

  1. maandag 19 augustus 2019

  2. zondag 18 augustus 2019

  3. zaterdag 17 augustus 2019