Transferweekje: drukte bij PEC en Heerenveen, Eriksen blijft

26 januari 2019, 12:06   Bijgewerkt: 26 januari 2019, 13:27

De laatste week van de transferwindow is begonnen en dus draait de geruchtenmachine nog op volle toeren. Ook de afgelopen week werd er weer veel in de wandelgangen gefluisterd. Wat valt de komende weken te verwachten? Een overzicht van de meest aannemelijke, terugkerende geruchten en verhalen van de afgelopen zeven dagen uit binnen- en buitenland.

Een zeer drukke maand bij PEC Zwolle

De transfermaand is in ieder geval heel bewogen bij PEC Zwolle. De club stelde met Jaap Stam een nieuwe coach aan en haalde Pelle Clement en Lennart Thy als versterkingen in huis. Met hen werd er afgelopen weekend gewonnen van Feyenoord. Er leek ook een uitgaande transfer te komen, maar Kingsley Ehizibue zette hoogstpersoonlijk een streep door een overgang naar Genoa. Die club wilde drie miljoen euro voor hem betalen. Mogelijk komt er nog ander nieuws aan uit Overijssel, aangezien Rick Dekker en Younes Namli kunnen rekenen op belangstelling. Dat meldt Voetbal International. Op laatstgenoemde is naar verluidt door twee clubs een bod gedaan. Technisch directeur Gerard Nijkamp zal de buitenspeler echter niet zomaar verkopen, aangezien het zijn intentie is om hem het seizoen af te laten maken bij de club.

sc Heerenveen gaat deal afronden

Begeerde Eriksen wordt in Londen gehouden

Christian Eriksen heeft niet te klagen over belangstelling. De Deense middenvelder wordt in verband gebracht met FC Barcelona en Real Madrid, maar mag volgens voorzitter Daniel Levy niet weg. De preses moet er niet aan denken dat de oud-Ajacied vertrekt. Real had Eriksen graag overgenomen, maar heeft geen zin om het gevecht met Levy aan te gaan en teveel geld te moeten betalen voor Eriksen. Dat meldt AS dit weekend. Levy baarde onlangs opzien door een prijskaartje van 250 miljoen euro om de nek van Eriksen te hangen, een bedrag waar ze bij Real enorm van geschrokken zijn. Die club dacht aan een bedrag tussen de 55 en 84 miljoen euro. De 26-jarige middenvelder lijkt zelf niet onwelwillend tegenover een transfer te staan. Dat heeft ook te maken met het feit dat de salarissen van Tottenham Hotspur duidelijk lager liggen dan bij de andere Europese grootmachten.

Geen transfer voor Arnautovic

Perisic mag verkassen van Internazionale

In het team van Internazionale is Ivan Perisic een van de vaandeldragers, maar toch wil de club meewerken aan een overstap van de Kroaat. De club is bereid om hem voor een bedrag tussen de 35 en de 40 miljoen euro van de hand te doen, meldt La Gazzetta dello Sport. In de zomer werd hij in verband gebracht met Manchester United, maar het is niet duidelijk of die club nog steeds interesse heeft. Duidelijk is wel dat de aanvaller het spelen in de Premier League als persoonlijke droom heeft. Vertrekt Perisic bij Inter, dan weet de club al wie het dan gaat aantrekken als vervanger. Yannick Carrasco van Dalian Yifang is de gewenste opvolger op de linkervleugel.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen