Kieft betwijfelt of De Jong-transfer goed is voor Ajax-selectie

26 januari 2019, 11:07

Dat Frenkie de Jong heeft aangekondigd dat hij na het seizoen naar FC Barcelona verkast, hoeft volgens Wim Kieft geen goede invloed te hebben op de spelersgroep van Ajax. De analyticus en oud-speler van de club verwacht dat ook andere spelers zich willen profileren.

'Hoe reageren andere Ajacieden, die ook graag een transfer willen maken? Kan en wil iedereen in dienst van het elftal spelen? Gaan sommigen zich forceren om ook een transfer te kunnen maken? Wil De Jong zich manifesteren omdat heel Spanje meekijkt?', vraagt hij zich af in zijn column in De Telegraaf.

Volgens Kieft doen de spelers van Ajax tot dusver wat goed is voor het team, maar dat betekent niet dat dit zo zal blijven. 'Het is verleidelijk in de Klassieker Feyenoord-Ajax en natuurlijk de dubbel in de Champions League tegen Real Madrid voor jezelf te kiezen, anders te doen dan anders, jezelf te profileren en zo interesse te kweken en zelf een transfer af te dwingen. Dit gevaar dreigt vooral bij jonge spelers, die hun eerste grote stap nog moeten zetten', denkt hij.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen