Groothuizen kreeg een hoop over zich heen na verliezen basisplek

Groothuizen kreeg een hoop over zich heen na verliezen basisplek

25 januari 2019 – Indy Groothuizen stond vrijdagavond voor het eerst sinds hij gepasseerd werd door trainer Alfons Groenendijk weer eens in het doel van ADO Den Haag. De jonge goalie hield zich uitstekend staande en bezorgde zijn ploeg in de slotfase een punt tegen NAC Breda (1-1). Dat was enkele maanden geleden wel anders: hij belandde op de bank en kreeg een hoop over zich heen.Dat Groothuizen werd gepasseerd door Groenendijk ten faveure van routinier Robert Zwinkels had de jonge doelman naar eigen zeggen 'wel verwacht'. Maar wat er verder over hem heen kwam na die beslissing, niet direct. "Vooral wat er op social media langskwam, dat had ik nog niet eerder ervaren", vertelt hij tegenover Omroep West over de laatste maanden.

"Er gebeurde veel de laatste tijd. De mensen die ik lief heb en de mensen binnen de club hebben mij door deze periode heen gesleept. Vandaag (vrijdag, red.) was een goed moment om te laten zien hoe ik eruit ben gekomen", aldus de goalie die blij was om terug te zijn. "In het begin was er wat spanning. Ik pakte een moeilijke bal en daardoor kwam ik lekker in de flow. Aan het einde had ik nog een mooie redding."

'Groot compliment'
Ook trainer Alfons Groenendijk had 'een groot compliment' over voor de doelman. "Hij pakt een grote kans van NAC bij 1-1", zag de oefenmeester, die wel kon leven met een punt. "Uiteindelijk wel. De laatste twintig, 25 minuten waren namelijk voor NAC. Maak je vlak voor rust 2-0, is het klaar. Maar daarna komen zij in een soort flow terecht en hebben we het nog heel moeilijk gehad."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. maandag 19 augustus 2019

  2. zondag 18 augustus 2019

  3. zaterdag 17 augustus 2019