PSV-vrouwen na penalty's in de beker uitgeschakeld door ADO

25 januari 2019, 22:21

De PSV-vrouwen zijn vrijdagavond uitgeschakeld in de KNVB Beker door ADO Den Haag. De nummer vier van de Eredivisie zorgde in Eindhoven voor een grote verassing door met 0-3 voor te komen dankzij doelpunten van Sharona Tieleman, Chasity Grant en Pia Rijsdijk. Hoewel PSV nog razendknap terugkwam tot 3-3 in het laatste kwartier, verloor de ploeg na penalty's alsnog.

Daarmee komt er dit jaar een andere finale dan Ajax - PSV, wat de vorige twee edities telkens de eindstrijd was. Hoewel PSV in de Eredivisie tot dusver slechts één duel verloor (van FC Twente, 1-0) en bovenaan staat, kreeg het in eigen huis tot een kwartier voor tijd geen poot aan de grond tegen ADO Den Haag.

Via Tieleman (na 25 minuten), Grant (na 36 minuten) en Rijsdijk (na 74 minuten) kwam ADO Den Haag namelijk terecht op voorsprong. In het laatste kwartier kwam de thuisploeg nog even verrassend als knap terug tot 3-3, mede dankzij Katja Snoeijs. De speelster kon na verlenging in de stafschoppenreeks echter niet doel treffen vaanf elf meter en zij was niet de enige PSV'er. ADO Den Haag-speelster Victoria Pelova maakte vervolgens de winnende en zorgde zo voor de uitschakeling van PSV.