FC Den Bosch lijdt na vijftien duels weer nederlaag

25 januari 2019, 22:03   Bijgewerkt: 25 januari 2019, 22:09

Koploper FC Den Bosch weet weer wat verliezen is in de Eerste Divisie. Vijftien wedstrijden bleef de ploeg ongeslagen, maar FC Eindhoven maakte vanavond aan die reeks een einde: 2-0. Sparta Rotterdam, de enige concurrent die vrijdagavond ook in actie kwam, profiteerde niet door een 1-1 gelijkspel tegen Telstar. Daardoor kan FC Twente zaterdagavond de koppositie overnemen. 

FC Eindhoven - FC Den Bosch 2-0

Bij koploper FC Den Bosch maakte Vincent Vermeij zijn basisdebuut. Dit had de van Heracles Almelo gehuurde spits kunnen opluisteren met een doelpunt, omdat de buitenspelers van de Bosschenaren hem veelvuldig probeerden te bereiken. De nieuwe aanvalsleider schoot alleen nog niet met scherp. De grootste kans voor Den Bosch kwam echter op naam van Stefano Beltrame. Hij schoot net naast de paal en onderstreepte daarmee de goede openingsfase van de bezoekers. FC Eindhoven kwam daarna iets beter in de wedstrijd, maar de grootste kans voor de thuisploeg kwam pas vlak voor rust toen Alvin Daniëls in het zijnet schoot.

{image[331903][left-half][]}Telstar - Sparta Rotterdam 1-1

Nummer vier Sparta moest in Velsen-Zuid van Telstar winnen om FC Den Bosch bij te houden op de ranglijst. Beide ploegen traden aan met vijf verdedigers. In de beginfase was het even aftasten aan beide kanten en dus waren er weinig kansen. De Rotterdamse vijfmans defensie was de eerste die moest vissen. Na ongeveer een kwartier vuurde Terell Ondaan een schot op Sparta-keeper Roy Kortsmit af. Hij pareerde die inzet nog, maar zag hoe de Belg Senne Lynen bij de tweede paal de rebound binnen kon tikken.

Drie minuten later zag Telstar-doelman Wesley Zonneveld nauwelijks dat Royston Drenthe achter de bal stond voor een vrije trap, want om onbegrijpelijke redenen stond de keeper in dezelfde hoek als de muur. Drenthe schoot de bal in de andere hoek en zette de stand op 1-1. Telstar kreeg na rust nog kansen via Ondaan en Lynen en Sparta had via Lars Veldwijk nog de zege kunnen pakken, maar dat gebeurde niet. Zo weet Sparta niet te profiteren van de nederlaag van FC Den Bosch en kan de concurrentie boven de Rotterdammers later dit weekend uitlopen. 

Roda JC - Jong AZ 6-2

Als Roda-coach Robert Molenaar zijn ploeg vooraf op het hart had gedrukt scherp te beginnen aan de wedstrijd, dan hebben zijn spelers goed geluisterd. Het eerst fluitsignaal had namelijk nog nauwelijks geklonken of Roda JC had twee keer gescoord. Binnen de minuut was het al raak. Mart Remans mikte eerst nog op de paal, maar de rebound werd binnengeschoten door rechtsback Henk Dijkhuizen. Nog geen twee minuten daarna verdubbelde de thuisploeg die voorsprong en dat deed het op zeer fraaie wijze. Jong AZ kreeg de bal niet weg, Mario Engels nam goed aan en krulde de bal heel mooi in de rechterbovenhoek.

Overige uitslagen:

NEC - TOP Oss 1-1

MVV Maastricht - Helmond Sport 3-0

Zaterdag:

Almere City - FC Twente (19:45 uur)

Maandag:

SC Cambuur - Go Ahead Eagles (20:00 uur)

FC Dordrecht - Jong PSV (20:00 uur)

Jong Ajax - FC Volendam (20:00 uur)

Jong FC Utrecht - RKC Waalwijk (20:00 uur)

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen