Van Geel kiest niet voor Kuijt en zoekt ervaren opvolger voor 'Gio'

25 januari 2019, 21:03   Bijgewerkt: 25 januari 2019, 21:11

Martin van Geel kiest voor de opvolging van Giovanni van Bronckhorst in elk geval niet voor Dirk Kuijt. Dat heeft de technisch directeur van Feyenoord bevestigd over de nieuwe trainer, die voor komend seizoen aangesteld moet worden in Rotterdam-Zuid. "Hij doet het goed met Onder 19, maar hij heeft zijn diploma's niet, dus dat is helemaal niet aan de orde."

Dat vertelt hij tegenover FOX Sports. Van Geel moet een nieuwe coach aanstellen bij de Rotterdammers, waarbij ervaring zeer zwaar meeweegt in de keuze. Kuijt is dus níet in beeld, ook niet als veldcoach naast een ervaren trainer. "Dat kan niet bij Feyenoord, dat moet je bij een club als Feyenoord ook niet willen. Maar wellicht in de toekomst, dat zou kunnen."

Bij RTV Rijnmond ging Van Geel dieper in op wat de nieuwe oefenmeester moet hebben. "Voor mezelf stel ik een aantal criteria op. Ervaring is daarin voor mij belangrijk. Giovanni was hierin een uitzondering, omdat ik de potentie in hem zag met al zijn ervaring als topspeler", aldus de technisch directeur. 

"Ook heb je een bepaalde autoriteit nodig als trainer van Feyenoord. Je moet een manager met overwicht op de spelers zijn. Verder moet je tegen de druk bestand zijn, goed naar buiten communiceren en zo zijn er nog een aantal criteria, waar ik al de mogelijke gegadigden aan onderwerp", besluit Van Geel.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen