Van Hintum erkent 'verdedigend' Vitesse: "Het sprankelt niet"

Van Hintum erkent 'verdedigend' Vitesse: "Het sprankelt niet"

25 januari 2019 – Vitesse staat momenteel op de vierde plaats in de Eredivisie en toch zijn ze in Arnhem nog niet helemaal tevreden over trainer Leonid Slutsky. De Arnhemmers zouden te verdedigend voetbal spelen, vindt ook technisch directeur Marc van Hintum. "Het sprankelt niet en we zijn dit seizoen te wisselvallig. Voetbal gaat in mijn ogen om het vermaken van publiek." Die kritiek stelt de 'td' vast tegenover Omroep Gelderland. "Bij Vitesse staan wij dat ook voor. Domineren op de helft van de tegenstander. En daar hebben wij ook de spelers voor vind ik. Om rond het strafschopgebied te spelen met jongens als Bryan Linssen en Martin Ødegaard", legt Van Hintum uit.

Hoewel Slutsky vóór het seizoen zijn speelwijze heeft overlegd met de technische leiding, schrok Van Hintum in het bekerduel met AZ van de verdedigende opvatting van Vitesse. "Heel teleurstellend. Er zat geen lijn in en we hebben in het eerste uur geloof ik één keer op doel geschoten." Tegen Fortuna Sittard komend weekend moet 'de ommekeer' komen, hoopt Van Hintum.

Transfermarkt
Verder is de technisch directeur nog bezig met versterkingen op de transfermarkt, al is dat lastig in de winterstop. "We willen er nog een aanvallende speler bij en misschien ook een rechtsback." Eerder werd Ilyas Khouribech nog afgetest en dus moet er nog een vervanger komen voor de aan NAC Breda verhuurde Khalid Karami.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. donderdag 22 augustus 2019

  2. woensdag 21 augustus 2019

  3. dinsdag 20 augustus 2019