Lukkien begint ongewijzigd tegen VVV-Venlo: Pedersen op bank

Lukkien begint ongewijzigd tegen VVV-Venlo: Pedersen op bank

25 januari 2019 – FC Emmen begint na het gelijkspel tegen PSV ongewijzigd komend weekend: dat betekent dat Nicklas Pedersen - als invaller vorige week man-of-the-match - ook weer op de bank begint tegen VVV-Venlo. En dus speelt Lukkien met 'slechts' vier verdedigers in plaats van vijf. "We speelden tegen Hirving Lozano en Steven Bergwijn met vier verdedigers, maar kwamen weinig in de problemen vanaf de zijkanten."Dat vertelt de coach op het clubkanaal van FC Emmen. "We hebben goed georganiseerd gespeeld en dan kun je dus ook tegen een topclub in de wedstrijd blijven. Dat was ons voor de winterstop niet gelukt", denkt Dick Lukkien, die daarin de rol van Michael de Leeuw looft. "Hij ziet wat er op het veld gebeurt, ook waar hij verdedigend moet lopen. Hij is erop gebrand om zijn medespelers te helpen. Als hij nog twintig procent fitter kan worden, dan gaat hij nog een hele partij goals maken."

En dus krijgt De Leeuw opnieuw een basisplaats en Pedersen niet. De aanvaller, die tegen FC Groningen ook al de held was van Emmen, is nog altijd niet in staat om negentig minuten te spelen. Voor de geblesseerde Stef Gronsveld, Wouter Marinus, Henk Bos, Emil Bijlsma en Rob Deiman geldt hetzelfde. Winteraanwinsten Sven Braken en Nico Neidhart beginnen op de bank.

"Braken maakt een goede indruk. Hij past hier goed. Hij had ons zien juichen na de winnende goal in Groningen en hier tegen PSV, dat heeft hij meegewogen. Dat saamhorigheidsgevoel vond hij erg belangrijk", aldus Lukkien, die ook content is met de komst van Neihdart. "Hij doet het goed. Dat is een kwestie van verder acclimatiseren en fitter worden. Dan kan hij een basisspeler worden."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. vrijdag 23 augustus 2019

  2. donderdag 22 augustus 2019