Buijs: "Onwaarschijnlijk dat we PSV hele wedstrijd domineren"

Buijs: "Onwaarschijnlijk dat we PSV hele wedstrijd domineren"

25 januari 2019 – Danny Buijs heeft twee keuzes voor de vacante rechtsbackpositie van FC Groningen: Amir Absalem of Mike te Wierik kunnen de geschorste Deyovaiso Zeefuik tegen PSV vervangen. Een basisplaats voor Absalem zou een beloning zijn voor zijn recente ontwikkeling."We kunnen Mike te Wierik als rechtsback neerzetten en Samir Memisevic terughalen naar de verdediging. Dan ontstaat er een plekje op het middenveld. We kunnen ook Amir Absalem als rechtsback inzetten", zegt Buijs op het clubkanaal van Groningen. "We hebben hem in december een compliment gegeven over hoe hij de draad weer oppakte na een mindere periode in de voorbereiding. Hij heeft aan het einde van 2018 goede oefenwedstrijden en duels in Jong Groningen gespeeld en heeft goed getraind."

Over tegenstander PSV is Buijs duidelijk: "Telkens geven ze de tegenstander het idee dat ze kunnen meevoetballen en slaan ze vervolgens bij de eerste de beste fout toe. Het is voor ons belangrijk om onze organisatie heel goed op orde te hebben en we zullen 'realistisch' spelen. Het is onwaarschijnlijk dat we PSV de hele wedstrijd zullen domineren. Voor een positief resultaat zullen we zelf een topdag moeten hebben en hebben daarnaast mogelijk nog een klein beetje geluk nodig."

Naast de geschorste Zeefuik ontbreken ook Ritsu Doan (Azië Cup met Japan), Ko Itakura (niet speelgerechtigd) en aanvaller Jannik Pohl (blessure) bij FC Groningen.

Lees ook: Van Bommel verlangt geen reactie van PSV: "Dan ga je forceren"

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. vrijdag 23 augustus 2019

  2. donderdag 22 augustus 2019