FC Utrecht
0 – 2
VVV-Venlo

Van Bommel verlangt geen reactie van PSV: "Dan ga je forceren"

Van Bommel verlangt geen reactie van PSV: "Dan ga je forceren"

25 januari 2019 – Ondanks de zeperd tegen FC Emmen, verlangt Mark van Bommel geen reactie van PSV. De Eindhovenaren spelen zaterdag in eigen huis tegen FC Groningen. "Dan ga je forceren en dat wil ik niet", legt de trainer van de Eredivisie-koploper uit."Vanaf het begin van het seizoen heb ik gezegd dat je moet blijven doen wat je altijd doet. Onverstoorbaar zijn. Dat moet in je systeem zitten. Waarom spelen grote topclubs altijd om het kampioenschap? Precies, omdat ze altijd hetzelfde doen", citeert het clubkanaal van PSV hun coach.

In Emmen gaf de landskampioen een 0-2 uit handen. Van Bommel rekent erop dat dit eenmalig is. "Het is iets dat PSV niet vaak overkomt. Het zijn uiteindelijk twee momenten die ons de das om doen. Het belangrijkste vind ik echter dat we niet op basis van het voetbal hebben verloren. Ze hebben ons niet onder druk gezet of teruggedrongen. Het resultaat was niet goed, maar het spel van ons was lange tijd niet slecht."

Omdat Ajax in hetzelfde weekend gelijkspeelde tegen sc Heerenveen, viel de averij in de titelrace mee voor PSV. "Je moet gewoon blij zijn dat je nog bovenaan staat, meer niet. Zo'n serie als voor de winter daar zat ook een nederlaag bij Feyenoord tussen. 34 wedstrijden achter elkaar winnen, dat heeft volgens mij nog geen enkele ploeg ooit gedaan."

Van Bommel kan tegen Groningen geen beroep doen op de geblesseerden Ryan Thomas en Yanick van Osch. Maxi Romero, Trent Sainsbury en Aziz Behich ontbreken vanwege interlandverplichtingen.

Lees ook: Buijs: "Onwaarschijnlijk dat we PSV hele wedstrijd domineren"

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. zondag 25 augustus 2019

  2. zaterdag 24 augustus 2019