Van Bronckhorst blij dat het hoge woord er nu uit is

25 januari 2019, 14:41   Bijgewerkt: 25 januari 2019, 15:43

In aanloop naar De Klassieker tussen Feyenoord en Ajax kondigde Giovanni van Bronckhorst donderdag aan na dit seizoen te stoppen als trainer van de Rotterdammers. Logischerwijs ging het op de persconferentie twee dagen voor de Eredivisie-kraker niet alleen over de wedstrijd in De Kuip, maar ook over het naderende vertrek van de 43-jarige oefenmeester. Over de wedstrijd van zondag is Van Bronckhorst duidelijk: Feyenoord gaat vol voor de winst.

"We moeten zondag winnen, maar wedstrijden tegen Ajax zijn nooit makkelijk", aldus Van Bronckhorst via de officiële clubkanalen. De trainer verwacht een mooie strijd in De Kuip, die heel anders gaat worden dan de ontmoeting met PSV. Dat topduel eindigde een kleine twee maanden geleden in 2-1 voor Feyenoord. Van Bronckhorst kan tegen Ajax geen beroep doen op Justin Bijlow, Tyrell Malacia en Lutsharel Geertruida. Robin van Persie, die midweeks tegen VVV-Venlo ook speelde, zal starten.

Vertrek

Van Bronckhorst zegt dat rond de kerstdagen de twijfels begonnen over zijn toekomst in Rotterdam. "Vorige week heb ik het besluit genomen en kenbaar gemaakt aan de club. Dus nog voor de herstart van het seizoen", wordt hij geciteerd door RTV Rijnmond. "Het was moeilijk om het de spelers en de staf te vertellen. Ik heb iedereen bij elkaar geroepen. Het was heel moeilijk, want er gaat zoveel door je heen."

De trainer is niet opgelucht nu het hoge woord eruit is, maar is wel blij dat er nu duidelijkheid is. "Het accepteren van het gevoel was voor mij heel moeilijk. Dat heeft even geduurd. Maar gevoel is je beste raadgever. Een periode van vier jaar bij de club met veel mooie momenten en mindere momenten. Het is een optelsom."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen