Overbodige Bulthuis vervolgt zijn loopbaan in Zuid-Korea

25 januari 2019, 11:12

Na een jaar zit het Friese avontuur van Dave Bulthuis erop. De 28-jarige verdediger trekt de deur bij sc Heerenveen achter zich dicht en vertrekt naar Ulsan Hyundai FC, een club uit Zuid-Korea. Bulthuis stond nog voor anderhalf jaar onder contract bij de Eredivisionist.

Bulthuis maakte een jaar geleden de overstap van het Azerbeidzjaanse FK Qabala naar Heerenveen. In Friesland kwam de verdediger aanvankelijk vaak aan de bak en droeg hij zelfs een aantal keer de aanvoerdersband, maar sinds eind november speelde Bulthuis geen wedstrijd meer. De oud-speler van FC Utrecht en FC Nürnberg zou veel moeite hebben gehad met zijn reserverol.

"Dave wilde graag nog een keer een buitenlands avontuur aangaan en ook wij stonden open voor een vertrek. We willen Dave bedanken voor zijn inzet en wensen hem uiteraard het allerbeste toe in Zuid-Korea", laat technisch manager Gerry Hamstra via de officiële clubkanalen weten.

Eerder vertrokken Nicolas Naess (Sarpsborg 08) en Marco Rojas (SønderjyskE) al bij Heerenveen. Sterspeler Arber Zeneli heeft daarnaast toestemming gekregen om te onderhandelen met het Franse Stade de Reims.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen