Willem II huurt toptalent Isak voor half jaar van Dortmund

Willem II huurt toptalent Isak voor half jaar van Dortmund

25 januari 2019 – Willem II heeft de gewenste aanvallende versterking binnen. De Tilburgers kunnen per direct beschikken over de negentienjarige Alexander Isak, die tot het einde van het seizoen wordt gehuurd van Borussia Dortmund. Daarmee heeft de Eredivisionist de opvolger binnen van Fran Sol, die onlangs voor een bedrag van 3,5 miljoen euro de overstap maakte naar Dinamo Kiev.Isak, geboren in Zweden en zoon van Eritrese ouders, staat sinds twee jaar onder contract bij de Duitse grootmacht. Borussia Dortmund nam de jonge aanvaller destijds voor een bedrag van naar verluidt negen miljoen over van AIK. In Dortmund is Isak er nog niet in geslaagd door te breken: de tweevoudig Zweeds international kwam nog maar dertien keer in actie voor de Duitse formatie.

Willem II maakte de afgelopen winter al kennis met Isak. De aanvaller maakte in Marbella een doelpunt namens het tweede team van Borussia Dortmund tegen de Tilburgers. "We hadden Alexander al langer op het oog. Het was toeval dat we hem tijdens het trainingskamp tegen ons in actie konden zien. Alexander is een grote en sterke jongen, daardoor een aanspeelpunt in de aanval maar ook zeer doelgericht", aldus technisch directeur Joris Mathijsen.

Isak is de vierde winterversterking voor Willem II. Eerder maakten Renato Tapia (Feyenoord), Marios Vrousai (Olympiakos) en Evangelos Pavlidis (VfL Bochum) al op huurbasis de overstap naar Tilburg.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. woensdag 20 februari 2019

  2. dinsdag 19 februari 2019