Blom handelde volgens regels door VAR uit te schakelen

25 januari 2019, 09:44   Bijgewerkt: 25 januari 2019, 11:10

Kevin Blom heeft donderdagavond de correcte beslissing genomen door de VAR uit te schakelen voor het bekerduel tussen Ajax en sc Heerenveen (3-1). Dat bevestigt de KNVB aan FCUpdate.nl. Door een technische storing was er geen signaal beschikbaar naar de monitor langs de rand van het veld, waardoor videoscheidsrechter Bas Nijhuis zijn collega op het veld niet kon assisteren.

De reglementen schrijven voor dat de hele wedstrijd zonder video-arbitrage wordt gespeeld als een kwartier voor aanvang geen VAR beschikbaar is. Voor de wedstrijd begon, informeerde Blom trainers Erik ten Hag en Jan Olde Riekerink en aanvoerder Matthijs de Ligt en Stijn Schaars over het technisch mankement. De dienstdoende arbiter hoopte dat het probleem nog opgelost zou worden, maar tevergeefs.

Het was niet de eerste keer dit seizoen dat er een technisch probleem met de VAR was. In augustus, toen Fortuna Sittard en PSV het in competitieverband tegen elkaar opnamen, was er een probleem met de audioverbinding. Dat struikelblok werd overwonnen door gebruik te maken van mobiele telefoons. Het verschil met het bekerduel van donderdag is dat er in de ArenA geen beeld op de monitor was.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen