Ten Hag vond Ajax een uur 'héél goed' en looft Magallán

24 januari 2019, 23:51

Erik ten Hag heeft donderdagavond zestig minuten volop genoten van Ajax. De oefenmeester vond dat het spel van de Amsterdammers heel erg goed was in de KNVB Beker, tot in de absolute eindfase. "De laatste fase is gewoon niet goed. De eisen moeten we hoger leggen naar elkaar", baalde de coach over de slotminuten.

In die eindfase gaf Rasmus Kristensen de bal pardoes aan Pelle van Amersfoort, die de 3-1 maakte en moest Andre Onana met een knappe redding op de penalty van Sam Lammers voorkomen dat het nog écht spannend werd. "Het was geen strafschop, maar gaat die erin, dan kunnen ze het ons nog erg lastig maken. Dat hebben we zondag wel gezien", zei Ten Hag tegenover FOX Sports over de strafschop.

Toch had de coach ook heel veel goede dingen gezien in de Johan Cruijff ArenA donderdagavond. "De eerste helft was heel goed, heel scherp. Het publiek heeft genoten, ik in elk geval wel. De ruststand (3-0) was geenszins geflatteerd", zag Ten Hag, die ook de start van het tweede bedrijf prima vond. "Het eerst uur was acceptabel. Na de rust kregen we ook nog wat mogelijkheden."

Debutant Magallán

Alleen in de slotfase, waarin debutant Lisandro Magallán een ietwat makkelijk gegeven penalty tegen kreeg, werd het dus nog even spannend. Desondanks was Ten Hag vol lof over de debutant. "Hij heeft zijn visitekaartje afgegeven. Een uitstekend debuut", oordeelde de trainer.

"Hij is een goede mandekker, goed in de duels en in het anticiperen. Aan de bal vond ik hem ook functioneel goed. In onze speelwijze moet hij natuurlijk nog wennen, maar dat gaat hij leren door vaak te spelen. Hij heeft duidelijk laten zien dat hij op dit niveau een toegevoegde waarde is", aldus Ten Hag.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen