Real Madrid zet grote stap naar halve finale door Ramos

24 januari 2019, 23:29

Real Madrid heeft donderdagavond een goed uitgangspositie geboekt in de Copa del Rey tegen Girona. De Koninklijke had weliswaar de nodige moeite met de bezoekers, maar dankzij twee doelpunten van Sergio Ramos (Panenka en snoeiharde kopbal) is de formatie van Santiago Solari wellicht op weg naar het eerste bekersucces sinds jaren (4-2).

Want door de nederlaag van FC Barcelona op bezoek bij Sevilla (2-0) en de zege van Real Madrid, kan De Koninklijke zomaar de eeuwige rivaal kwijt zijn in de halve finale van de Copa del Rey. De Madrilenen zijn sinds 2014 bijzonder ongelukkig in het bekertoernooi, maar sinds dit seizoen is dat iets beter. Hoewel het niet altijd overtuigend ging in de huidige editie, behaalde Real tot dusver wel telkens de volgende ronde.

En overtuigend was het ook donderdagavond niet in Estadio Santiago Bernabéu. Binnen zeven minuten stonden de bezoekers, die ook in La Liga de gekste uitslagen noteren, namelijk op voorsprong. Anthony Lozano werkte een voorzet binnen, waardoor er weer een moeilijke avond stond te wachten voor Real. Het antwoord liet via Lucas Vázquez echter niet echt lang op zich wachten, waarna Ramos vlak voor de pauze de 2-1 maakte.

Vanaf elf meter bracht hij met een Panenka Real op voorsprong: het was zijn zevende (!) stafschop (van de vijftien) die hij op die wijze binnenschoot. Álex Granell deed het met een schot in de rechterhoek beheerster namens Girona na ruim een uur voetballen, maar scoorde ook gewoon vanaf elf meter (2-2). 

Toch ging Ral Madrid met de zege aan de haal: na een snoeiharde kopbal van Ramos een kwartier voor tijd was ook Karim Benzema, zo'n vijf minuten daarna, nog trefzeker. Daardoor lonkt voor de huidige nummer drie van de Primera Division eindelijk weer eens een succes in de Copa del Rey: zéker als FC Barcelona eruit vliegt en het zelf geen uitglijder maakt in de return.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen