Tottenham na penalty's uit League Cup: Chelsea finalist

24 januari 2019, 22:58

Tottenham Hotspur heeft de goede uitgangspositie in de League Cup donderdagavond niet omgezet in een finale-plaats. De ploeg van Mauricio Pochettino verdedigde op bezoek bij Chelsea een 1-0 voorsprong, maar kon die uiteindelijk na strafschoppen niet verzilveren in een finale-ticket. Daardoor grijpt de Spurs opnieuw naast een hoofdprijs en krijgt het de volgende tegenslag in januari.

Na de 1-0 in het heenduel moest Chelsea aan de bak op Stamford Bridge, maar deed dat wel in de wetenschap dat Tottenham Hotspur het zonder de geblesseerde Harry Kane en Dele Alli moest stellen. Na een goed half uur spelen kwam ook Ben Davies in dat rijtje erbij: de back viel geblesseerd uit en werd vervangen door Danny Rose.

Op dat moment was de stand bovendien al 1-0 voor Chelsea, dat via N'Golo Kanté op voorsprong was gekomen. De middenvelder schoot een afgeslagen corner hard en laag binnen. Nog voor de rust verdubbelde de thuisploeg de score via wie anders dan Eden Hazard. Uit een vlot lopende aanval werkte de Belg van dichtbij de 2-0 binnen.

Ondanks al die tegenslagen gaf de ploeg van Pochettino, die de League Cup graag als eerste prijs als manager van de Spurs wilde bijschrijven, zich niet gewonnen. Op aangeven van invaller Rose tikte Fernando Llorente met zijn voet de gelijkmaker over twee duels achter Kepa Arrizabalaga (2-2).

Omdat Olivier Giroud diep in blessuretijd net naast kopte gingen beide ploegen penalty's nemen: uitgescoorde doelpunten of verlengingen worden niet geteld in de League Cup. Giroud, die in het duel ongelukkig was, hoefde niet aan te leggen vanaf elf meter. Omdat zijn vier collega's wel scoorden (Willian, César Azpilicueta, Jorginho en David Luiz) en bij Tottenham Eric Dier (over) en Lucas Moura (gestopt) misten, plaatst Chelsea zich voor de finale, waarin Manchester City de opponent is.

Voor Pochettino en Tottenham Hotspur betekent het de volgende tegenvaller, in de maand waarin het dus al Kane, Alli en dus mogelijk Davies kwijtraakte. De prijzendroogte van elf jaar lijkt zodoende voorlopig nog even stand te houden voor de Spurs. In de FA Cup, Champions League en Premier League kan het nog wel een titel pakken.