AS Monaco zet Henry na 104 dagen alweer op non-actief

24 januari 2019, 19:34   Bijgewerkt: 24 januari 2019, 19:40

AS Monaco heeft per direct gebroken met hoofdtrainer Thierry Henry. De Franse topclub bivakkeert in uiterste nood en de geruchten dat de Franse coach zou worden ontslagen, deden al dagenlang de ronde. Inmiddels heeft de club het nieuws bevestigd en naar buiten gebracht in aanloop naar het cruciale duel met concurrent Dijon. Het management van de club had vermoedelijk geen vertrouwen meer in de coach.

Via de officiële kanalen laat AS Monaco weten dat Henry op non-actief is gezet en er verdere stappen nog worden ondernomen. Franck Passi is tot die tijd de opvolger van Henry, die pas sinds eind oktober werkzaam is bij de Monegasken. Daar was hij de opvolger van Leonardo Jardim - die overigens weer wordt genoemd als opvolger van Henry, maar kon de rust geen seconde weghalen.

Onder leiding van Henry boekte de ploeg slechts vijf zeges, vier remises en werd er elf keer verloren door de Monegasken, die momenteel op de negentiende (!) plaats staan in de Ligue 1. Dat is een plek lager dan bij de aanstelling van Henry, die de laatste dagen steeds onrustiger werd. Zo gooide hij een groot deel van zijn selectie-spelers uit de groep - wat ongetwijfeld heeft meegespeeld in de keuze van de club - en riep hij zijn spelers op tot besef

Afgelopen week liet hij zich ook nog gaan tegen een speler van Strasbourg en moest daarvoor mogelijk zelfs vrezen voor een schorsing. Ondanks de komst van Cesc Fabregas, William Vainqueur, Naldo en Fodé Ballo-Touré in de winter gaat het nog niet bepaald beter met AS Monaco, dat ook in de beker verloor. De 1-3 nederlaag tegen tweedeklasse FC Metz was uiteindelijk de druppel van de toch al zo volle emmer.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen