Van Geel niet verrast door Gio: "Twijfels al voor kerst"

24 januari 2019, 19:21   Bijgewerkt: 24 januari 2019, 20:30

Martin van Geel was niet verrast toen Giovanni van Bronckhorst deze week zijn besluit om te stoppen communiceerde. De technisch directeur kende de twijfels bij de oefenmeester over de toekomst. "Voor kerstmis hebben we al met elkaar gezeten om eens goed na te denken van hoe nu verder. Toen heeft hij zijn twijfels al aan mij kenbaar gemaakt. Na de winterstop vertelde hij dit nog een keer, waarna hij afgelopen maandag binnen kwam met de mededeling dat hij na dit seizoen stopt."

Dat vertelt Van Geel over het proces dat leidde tot de keuze van de coach om te stoppen tegenover RTV Rijnmond. Dat was overigens niet op verzoek van Feyenoord, dat volgens diverse media zou twijfelen aan de coach. "Ik heb er in ieder geval geen enkele twijfel over dat hij intern nog steeds het volle vertrouwen voelde. Gio heeft zijn doelstellingen behaald, met resultaten waar wij jaren geleden alleen maar van durfden te dromen. Als je vijf prijzen wint bij Feyenoord heb je het fantastisch gedaan."

Eigen toekomst

Ook ging Van Geel in op zijn eigen toekomst bij Feyenoord, die los staat van die van Van Bronckhorst. Dat de coach besluit om na dit seizoen op te houden, doet verandert voor Van Geel weinig. "Er wacht mij nu een grote verantwoording om weer de juiste beslissing te nemen, dus zo sta ik er nu in. De zoektocht naar een opvolger gaat beginnen, waarbij ik het voortouw en de verantwoording ga nemen."

Lees ook:

Van Bronckhorst vond zijn toekomstkeuze moeilijk te accepteren

Van Bronckhorst vertrekt na dit seizoen bij Feyenoord

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen